20.05.2024 07:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Інформаційну політику Інтера визначатиме штатний пропагандист Кремля

У зв’язку із звільненням Ганни Безлюдної з посади головного продюсера телеканалу Інтер головну функцію каналу — інформаційне мовлення — очолить російський журналіст Ілля Канавін.

Джерела видання стверджують, що кадрові перестановки на каналі стали наслідком мирного договору між власниками каналу (одним з яких заступником Голови СБУ Валерієм Хорошковським) і командою прем\'єр-міністра Юлією Тимошенко. За їхніми словами, переломний момент у конфлікті настав, коли члени парламентської слідчої комісії отримали непряме підтвердження підробки ряду документів про продаж телеканалу Інтер в 2005 році.

Нібито у відповідь власнику телеканалу було пред\'явлено дві умови: звільнення генерального продюсера Інтера Ганни Безлюдної і зміна новинної політики каналу.

У зв’язку з цим, очевидно, одним з перших буде звільнений двоюрідний брат Безлюдної, шеф-редактор служби новин Антон Нікітін. За інформацією \"Української правди\", цю посаду було запропоновано спеціальному кореспонденту РТР Іллі Канавіну.

Наприкінці минулого тижня Канавін вже прибув до Києва і на даний момент з ним обговорюються деталі контракту.

Довідка. Нещодавно Ілля Канавін «прославився» як фальсифікатор історії.

Нещодавно посольство Польщі в Росії висловило невдоволення у зв\'язку з матеріалами журналіста, які були показані в ефірі телеканалу \"Росія\", в яких мова йшла про початок Другої світової війни.

В сюжеті Іллі Канавіна Польща була представлена не як жертва знаменитого пакту Молотова-Рібентропа, а як держава, яка мало не спровокувала початок Другої світової війни.

Таке трактування історії — цілеспрямована кампанія Кремля, який намагається відбілити злочини сталінізму. Тож журналісти, котрі виконують такі важливі завдання повині, як мінімум мати звання майора. Не важко зпрогнозувати, якою буде інформполітика найбільшого в Україні телеканалу під керівництвом Канавіна.

Було б логічно, якби наші держструктури, котрі видають дозвіл на роботу іноземцям такого дозволу пану Канавіну не видали. Та й СБУ не завадило б його детально перевірити. Все таки йдеться про інформаційну безпеку країни.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-09-2009 12:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100