20.05.2024 10:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький створює монополію на ринку ритуальних послуг

Київська міська адміністрація віддала ринок ритуальних послуг для померлих поза лікарняними стінами одній приватній компанії.

Про це повідомив один з представників ринку ритуальних послуг Вадим Маліновський.

За його словами, на минулому тижні головне управління охорони здоров`я КМДА видало наказ, згідно з яким лікарі невідкладної допомоги і дільничні, що приїхали зафіксувати смерть повинні передавати інформацію про померлого вдома лише у чотири лікарні.

Якщо раніше відвезти покійника могли в будь-який морг, що знаходиться поблизу, то тепер лише до лікарень №1 на Харківському шосе, №9 — на вул. Ризькій, №8 — на вул. Кондратюка, №12 — на вул. Підвисоцького. 

За дивним збігом обставин, саме в цих чотирьох лікарнях знаходяться представництва приватної компанії, яка по суті стає монополістом на ринку ритуальних послуг для померлих поза лікарняними стінами. 

Нині процедури з бальзамування, зберігання і одягання тіла можуть робити платно лише в госпрозрахункових моргах на вул. Оранжерейній і на вул. Петра Запорожця. Решта лікарень зобов`язані проводити процедури безкоштовно. 

За словами Маліновського, якщо покійних везтимуть лише в ці чотири лікарні, родичів автоматично змушуватить платити приватникам.

\"Ринок монополізували і можна чекати зростання цін, як завжди буває в подібних випадках\", — сказав він додавши, що якщо на вул. Оранжерейній послуги обходяться максимум у 1000 гривень, то в приватній фірмі-монополістові це буде більше 2 тисяч.

У мерії підтверджують, що питання монополізації дійсно обговорюється.

\"Ми зараз думаємо, щоб скласти список моргів, куди треба везти померлого вдома. Адже це не функція лікарні — приймати в свій морг людей, які там не померли. Це скоріше акт доброї волі до родичів\", — сказав заступник начальника головного управління охорони здоров`я Володимир Загородній. 

Однак, за його словами, остаточне рішення ще не ухвалене, тому ні про тарифи, ні про можливість безкоштовного обслуговування поки сказати нічого не може.

Як відомо, нещодавно Київська адміністрація оприлюднила проект розпорядження, згідно з яким тарифи на ритуальні послуги у Києві зростуть на 20-30%.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-09-2009 9:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100