20.05.2024 07:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

БЮТівець Томенко теж захотів державну дачу в будинку відпочинку «Конча-Заспа»

Кожного разу перед виборами БЮТ витягає з-за пазухи свою улюблену \"фішку\" – скасування чиновничих пільг, відмову від безкоштовних квартир, урізання зарплати депутатам та інші популістські обіцянки, які мають додати їм рейтингу.

Як правило, після дня всенародного голосування ці обіцянки не мають продовження та ховаються у архів до наступних перегонів.

Особливу активність у питанні елітних пільг проявляв заступник лідера БЮТ Микола Томенко. Він виступав за надання тимчасового службового житла лише іногороднім депутатам, яке після складання повноважень знову мало повертатися державі.

Днями до \"Української правди\" потрапив документ, який свідчить, що насправді для лідерів БЮТ земні спокуси не є чужими.

Це – лист з проханням виділити державну дачу в будинку відпочинку \"Конча-Заспа\"... віце-спікеру парламенту Миколі Томенку.

\"\"

Сам Томенко забезпечений житлом. Згідно із декларацією, поданою перед обранням на посаду, він разом із дружиною та сином проживає на 130 квадратних метрах на Оболонському проспекті. Крім того, в подружжя є 60 соток землі.

Лист на отримання дачі в \"Конча-Заспі\" для Томенка датований листопадом 2008 року та підписаний керуючим справами апарату Верховної Ради Володимиром Шекерою.

Очевидно, що завгосп парламенту не став би за власною ініціативою клопотати про будинок для Томенка.

Щоправда, коли \"Українська правда\" звернулася до самого віце-спікера, він заявив, що дачу не отримав і нікого не просив писати подібні листи.

\"Я не виступав з такою ініціативою. За законодавством, є перелік осіб, які мають право отримати там державні будинки в \"Конча-Заспі\". До цього переліку відносяться всі члени уряду, голова, заступники голови Верховної Ради\", — розповів Томенко.

Він нагадав, що коли був віце-прем\'єром у 2005 році, то мав там двокімнатний дерев\'яний будиночок.

\"Зараз мені не виділено приміщення. Я думаю, що лист писали, коли я перший раз став заступником, і коли я вдруге став. Це справа керівника апарату, це його робота. От він і написав\", — розповідає віце-спікер.

\"\"
\"\"
У декларації Томенка є приватні 60 соток і квартира на 130 метрів

При цьому Томенко не приховує, що хотів би отримати будинок в \"Конча-Заспі\" – але, каже він, з благородною метою.

\"Скажу чесно, я зацікавлений потрапити на цю територію, щоб подивитися, що там відбувається, хто і на яких умовах живе. Бо це ж фінансується з державного бюджету, тому ми повинні контролювати цей процес\", — пояснює Томенко.

Заради справедливості слід сказати, що більшість чиновників отримують житло в державній \"Конча-Заспі\" у тільки на період перебування на посаді, але потім залишаються ледь не назавжди, укладаючи угоду про інвестування у поліпшення побутових умов (останні публікації \"Української правди\" на цю тему – про маєтки Оніщука, Медведька, Богатирьової, Рибака тощо...)

Водночас \"Українській правді\" вдалося знайти автора прохання виділити Томенку будинок – тодішнього завгоспа Верховної Ради Володимира Шекеру.

Шекера відкидає версію Томенка – він каже, що з власної ініціативи не став би просити житло для віце-спікера.

\"Як я можу нав’язувати людині те, чого вона не хоче? Такого апріорі бути не може! Я ж не можу диктувати — живи там, або живи тут... Ініціатива в подібних речах абсолютно не вітається\", – розповів Шекера.

Щоб розставити крапки над \"і\", \"Українська правда\" поставила йому уточнююче питання – що конкретно було підставою для написання запиту до ДУС для виділення будинку Томенка.

Колишній керуючий справами апарату Верховної Ради відповів: \"Звернення того, хто займає відповідну посаду. В даному випадку ми говоримо про Миколу Володимировича Томенка\".

 

Оксана Коваленко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-09-2009 16:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100