9.05.2024 19:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Крім тендерної мафії заступник генпрокурора Тетяна Корнякова кришує ОЗУ Приват

Заступник генпрокурора Тетяна Корнякова не бачить поки підстав для порушення кримінальної справи щодо процедури продажу Одеського припортового заводу.

Про це вона заявила у Кабінеті міністрів у середу журналістам у відповідь на запитання, чи були звернення до Генпрокуратури щодо законності конкурсу з продажу ОПЗ.

\"Для кримінальної справи потрібно, щоб державі було завдано збитків. А для того, щоб визначити, чи завдано збитків, треба, щоб цей конкурс відбувся\", — зазначила Корнякова.

\"А конкурсу не було. Тому говорити про притягнення до кримінальної відповідальності поки що, на мій погляд, підстав немає\", — сказала вона.

Як відомо, у вівторок, 29 вересня, у Фонді держмайна було проведено конкурс з продажу контрольного пакету акції Одеського припортового заводу.

Після проведення конкурсних процедур, комісія ФДМ вирішила не визнавати переможцем конкурсу з продажу ОПЗ товариство \"Нортіма\" (його пов’язують із Ігорем Коломойським і Олександром Ярославським), яке запропонувало найбільшу суму за завод – 5 мільярдів гривень, через \"неадекватність\" ціни.

Президент Віктор Ющенко звернувся до генпрокурора з приводу зриву конкурсу по приватизації ОПЗ із проханням \"дати правову оцінку діям посадових осіб Фонду та вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону\".

 

Екс-глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що конкурсна комісія не мала права не визнати конкурс з продажу Одеського припортового заводу.

\"Конкурсна комісія, яка пішла в дорадчу кімнату, порушила регламент роботи комісії\", — наголосила вона.

За її словами, \"це дає підставу для сьогоднішніх людей, які виграли конкурс, подати до суду\". Семенюк-Самсоненко нагадала, як в 2001 році Костянтин Жеваго придбав Луганськтепловозу за 43 млн. гривень.

\"Тоді конкурсна комісія визнала конкурс недійсним. І Жеваго пішов у суд. У 2005 році, коли я прийшла в ФДМ, він поклав рішення суду, яке мене зобов’язувало продати завод за 43 млн. гривень, бо конкурсна комісія не мала права не визнавати конкурс\", — зазначила Семенюк-Самсоненко.

Вона зазначила, що наразі розвивається той самий сценарій.

\"Відбулося шоу, розігране з тим, щоб на цьому питання не завершити, а завтра рішенням суду віддали цей завод тому, хто виграв. І ця дія буде зроблена таким чином, що ФДМ і держава втратять все\", — зазначила вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2009 8:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100