19.05.2024 15:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Наливайченко покарав співробітників СБУ за наїзд на редакцію газети «Хрещатик»

Сьогодні керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко зателефонував головному редактору газети «Хрещатик» Денису Жарких та  критично висловився щодо непрофесійних і несанкціонованих дій співробітників СБУ, котрі не представившись і відмовившись пред’являти службові посвідчення вчора намагались увірватись до приміщення редакції.

Голова Служби безпеки поінформував Дениса Жарких про те, що всі особи, причетні до цього вчинку, покарані та звільнені з займаних посад. Керівник СБУ запевнив, що він особисто давав доручення не проводити слідчих дій щодо журналістів у період виборчих перегонів. На думку Валентина Наливайченка, таких інцидентів між СБУ і пресою не має бути в Україні.

Газета «Хрещатик» й надалі слідкуватиме за виконанням обіцянки Валентина Наливайченко стосовно покарання та звільнення з займаних посад  співробітників, причетних до втручання у роботу редакції газети «Хрещатик». Та повідомлятиме читачів про хід виконання доручення Голови СБУ про заборону проведення слідчих дій щодо журналістів у період виборчих перегонів.

Нагадуємо, що вчора редакція муніципальної газети «Хрещатик» піддалася спробі нападу невідомих осіб, які називали себе співробітниками Служби безпеки України. На прохання журналістів пред\'явити які-небудь документи, що підтверджують їх слова, один представився як «слідчий СБУ Анатолій Новиков» (справжнє прізвище – Новиченко – ред.), проте підтверджуючих документів журналістові видання не показав. При спробі сфотографувати його своє обличчя прикривав газетою і погрожував фотографові і журналістові «Хрещатика». Як стало відомо, людина, що називає себе Анатолій Новиков, протягом тижня телефонувала по різних телефонах редакції і намагалася з\'ясувати у різних співробітників редакції, чи на місці керівництво газети.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-10-2009 19:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100