21.05.2024 22:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Студенти проти демонтажу пам`ятника Сковороді

Студенти \"Києво-Могилянської академії звернулися до керівництва з відкритим листом проти демонтажу пам\'ятка Григорію Сковороді на Контрактовій площі.

\"Шановні панове! Нещодавно зі слів голови Подільської районної державної адміністрації у м. Києві Євгена Романенка стало відомо, що міська влада в рамках реконструкції Контрактової площі планує усунути пам\'ятник Григорію Сковороді та звести на його місці торговий центр\", йдеться в листі.

Його автори переконані, таким чином міська влада планує здійснити \"черговий акт вандалізму в публічному просторі Києва, прикриваючись \"благородною\" метою збудувати приміщення Козацького магістрату за проектом початку ХІХ століття\".

\"Немає сенсу нагадувати, яке значення пам\'ятник Григорію Сковороді має для студентів НаУКМА та всієї університетської громади. Важко переоцінити хвилю протесту, яка підніметься в разі спроби демонтувати цей пам\'ятник — навіть із метою \"переставити\" його на інше місце, як це пропонує Романенко\", наголошується в листі.

Захисники пам\'ятника сподіваються, що враховуючи безпосередній зв\'язок між реконструкцією Контрактової площі та діяльністю НаУКМА, Подільська РДА буде змушена дослухатися до думки адміністрації НаУКМА з приводу \"варварської спроби демонтувати пам\'ятник Сковороді\".

\"Звертаємося до вас із проханням якнайшвидше публічно заявити про власну позицію з приводу цієї ситуації. Сподіваємося, ваша думка буде солідарною з позицією академічної громади: ані про знесення пам\'ятника Григорію Сковороді, ані про його перенесення на інше місце не може бути й мови\", закликають автори листа.

Як відомо, раніше голова Подільського району Євген Романенко висловив ідею прибрати пам\'ятник філософу Григорію Сковороді, що стоїть навпроти Києво-Могилянської академії.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-10-2009 14:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100