20.05.2024 03:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький монополізує ринок реклами у Києві

Столична влада хоче взяти під свій контроль ринок реклами в ліфтах, який нині знаходиться під наглядом районних чиновників і керівників ЖЕКів.

Відповідний \"Порядок розміщення реклами в ліфтах комунальної власності\" Київрада може затвердити на одній з найближчих сесій, пише \«Деловая столица\».

Донедавна ринок реклами в ліфтах житлових будинків залишався за межами уваги влади, а розцінки на розміщення реклами у ліфтах залежали від уміння домовлятися з балансоутримувачами будинків — райадмінстраціями чи ЖЕКами і коливалися на рівні 50-150 гривень за місце на місяць.

Однак у січні мер Леонід Черновецький підписав розпорядження \"Про затвердження порядку визначення розміру плати за розміщення реклами в ліфтах житлових будинків комунальної власності Києва\".

Згідно з цим документом, вартість реклами у ліфті сягала 2,4 тисячі гривень за 1 кв. м площі носія.

У червні на офіційному сайті КМДа був оприлюднений проект нового розпорядження, який передбачав стрімке зниження тарифів. Так, у будинках висотою до 10 поверхів вартість реклами формату А4 повинна була подешевшати з 800 до 24 гривень (у 33 рази), а при розміщенні конструкцій формату А3 і А2 —  з 2 тисяч до 24 гривень.

У будинках вищих за 10 поверхів розцінки для площин формату А4 передбачалося знизити з 960 до 30 гривень, а для А3 і А2 у — з 2,4 тисяч до 30 гривень за кв. м.

Однак, цей документ, що цілком задовольняв рекламні агентства, так і не був підписаний градоначальником

Тож нині з\'явився новий Порядок розміщення реклами в ліфтах комунальної власності. Якщо його затвердить Київрада, то районні адміністрації і ЖЕКи будуть цілком відсторонені від видачі дозволів на розміщення реклами.

А єдиним оператором цього ринку стати одне з комунальних підприємств, як це вже повелося за часів Черновецького.

Як відомо, на сьогодні рекламу розміщують приблизно у 2 тисячах з 19 тисяч міських ліфтів, що оцінюється в 10-15 мільйонів гривень на рік.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-10-2009 11:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100