20.05.2024 02:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутати Української народної партії покидають коаліцію, щоб не бути «ширмою» Тимошенко

Депутати від Української народної партії виходять із коаліції, повідомив лідер УНП, депутат Юрій Костенко.

Зокрема, депутати Ярослав Джоджик і Олександр Клименко відкликають свої підписи, поставлені під угодою про створення коаліції фракцій \"Наша Україна — Народна самооборона\", БЮТ і блок Литвина, пише \«Комерсант-Україна\».

\"Рішення відкликати двох членів УНП, раніше делегованих для створення коаліції, центральна рада партії прийняла ще минулого тижня\", — сказав газеті Костенко.

\"Ми дійшли висновку, що помилилися – ми не хочемо бути ширмою для популістської діяльності уряду\", — додав лідер УНП.

Видання зазначає, що голос Джоджика свого часу був вирішальним при голосуванні фракції \"НУ-НС\" за входження у коаліцію. До відповідного рішення керівництва УНП із 72 депутатів фракції вступ до коаліції з БЮТ і блоком Литвина підтримували тільки 35 депутатів.

Тим часом, вихід із більшості депутата від \"Народної самооборони\" Олександра Омельченко в червні звів число прихильників \"коаліції трьох\" у \"НУ-НС\" до необхідного мінімуму.

Утім, опитані виданням представники \"НУ-НС\" вважають, що демарш депутатів УНП не призведе до розвалу коаліції.

\"Цей крок (відкликання підписів) не матиме жодних юридичних наслідків. Вступають у коаліцію і виходять їх неї тільки фракцією\", — сказав голова фракції \"НУ-НС\" Микола Мартиненко.

\"Щоб ухвалити рішення про вихід фракції з коаліції, потрібно проголосувати за це 37 голосами. А стільки голосів усе одно не набереться. Зараз на засіданні фракції буває від 10 до 15 осіб\", — сказала, в свою чергу, депутат Ксенія Ляпіна.

Іншої думки дотримуються лише у Партії регіонів. \"Судячи з результатів голосувань, коаліції де-факто немає, і люди вже починають прозрівати\", — вважає депутат Михайло Чечетов.

\"Думаю, слідом за двома депутатами УНП підуть ще люди, і коаліція розвалиться\", — передбачає він.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-10-2009 7:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100