19.05.2024 22:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Медіа-профспілка занепокоєна погіршенням ситуації з дотриманням прав журналістів

Активісти профспілкового руху журналістів занепокоєні тенденціями до погіршення ситуації з дотриманням прав журналістів та зі свободою слова в Україні. Відповідну заяву представники Київської незалежної медіа-профспілки оприлюднили за підсумками конференції, що відбулася 10 жовтня.

Серед найактуальніших проблем члени профспілки називають диктат та цензуру власників ЗМІ, нехтування професійними стандартами мас-медіа та зниження довіри до професії журналіста напередодні президентських виборів.

«Новини все частіше підміняються творчістю копірайтерів, спеціалістів рекламних агентств або безвідповідальними висловлюваннями політиків. Лояльність заохочується, об\'єктивність шельмується. В результаті такого підходу власників та менеджменту нівелюється роль ЗМІ як джерела достовірної і суспільно значимої інформації, як watchdog\'ів демократії. Люди це бачать. Знижується довіра до професії журналіста», — йдеться, зокрема, у тексті заяви.

Також у КНМП наголосили на збільшенні числа випадків порушення трудових прав журналістів. Це багатомісячні затримки з виплатою заробітної платні, незаконні звільнення, нестерпні умови праці.

Конференція Медіа-профспілки рішуче засудила дії власників ЗМІ, що спричинюють ці негативні тенденції: «Ані економічна криза, ані особливості вітчизняного суспільного простору не виправдовують власників ЗМІ, відповідальних за механізацію, здешевлення і дискредитацію журналістики в Україні».

Представники організації ініціюють обговорення проблеми низької якості інформаційної продукції ЗМІ та виживання професії журналіста. До діалогу вони планують залучити аудиторію мас-медіа, журналістів та власників ЗМІ.

З текстом заяви Конференції Київської незалежної медіа-профспілки можна ознайомитись в офіційному блозі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-10-2009 18:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100