17.05.2024 05:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європейська бізнес асоціація занепокоєна обстрілом рейдерами з Привату іноземців з «Арселор Міттал Кривий Ріг»

9 жовтня, близько 19:00, невідомими особами був обстріляний мікроавтобус, в якому знаходились іноземні спеціалісти ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» (АМКР). В мікроавтобусі залишилось біля двох десятків кульових отворів, повідомляється у прес-релізі, який розповсюдила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА). У результаті нападу постраждала одна людина.

\"Європейська Бізнес Асоціація, що представляє інтереси близько 750 європейських, українських та міжнародних компаній, обурена подібним проявом насильства та закликає Президента України та Прем’єр-міністра України взяти під свій особистий контроль розслідування цього злочину проти працівників АМКР та прийняти міри задля уникнення подальших проявів агресії по відношенню до представників іноземних інвесторів в Україні\", — сказано у прес-релізі.

На думку представників європейського бізнесу, Україна декларує свою готовність до прийняття європейських цінностей та практики ведення бізнесу, закликає іноземних інвесторів вести діяльність в Україні та вкладати гроші в її розвиток. Але коли вчетверте за півроку здійснюється напад на представників одного з найбільших інвесторів в українську економіку, на перше місце постає справедливе питання щодо безпеки ведення бізнесу в нашій державі.

Тронд Мое, Голова представництва Telenor Group в Україні, Президент Європейської Бізнес Асоціації з приводу події заявив: «Такий насильницький напад, спрямований проти представника великої компанії-інвестора в Україні та члена Європейської Бізнес Асоціації, є просто неприйнятним. Фізичне насилля в ділових конфліктах є, нажаль, досить звичним в Україні. Якщо Україна серйозно налаштована на залучення більшої кількості прямих іноземних інвестицій, розслідування таких злочинів має стати одним із головних пріоритетів уряду, а винні, незалежно від їх соціального статусу, мають бути знайдені та покарані у найкоротші терміни. Інакше це є дуже негативним та небезпечним сигналом для всіх існуючих та потенційних іноземних інвесторів в Україну».

Європейска Бізнес Асоціація висловлює свою підтримку колективу АМКР та сподівається, що розслідування нападу на іноземних спеціалістів АМКР буде оперативним та професійним, — сказано у прес-релізі ЄБА.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-10-2009 18:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100