28.04.2024 11:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко доручив ГПУ та СБУ перевірити скільки Тимошенко вкрала "на боротьбі з «епідемією»

Президент Віктор Ющенко закликає Генпрокуратуру та СБУ перевірити ефективність витрачання бюджетних коштів на боротьбу з епідемією.

Про це він сказав під час зустрічі зі співголовами міжвідомчої робочої групи з питань протидії корупції Генпрокурором Олександром Медведьком, головою СБУ Валентином Наливайченком та міністром юстиції Миколою Оніщуком, повідомляє прес-служба президента.

Він звернув увагу Медведька та Наливайченка \"на необхідність з’ясування законності прийнятого наприкінці квітня урядом розпорядження, яким передбачалася централізована закупівля медикаментів, тест-систем, засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів, лабораторного устаткування у одного учасника\".

Крім того, Ющенко висловив стурбованість погіршенням рейтингу доброчесності України та незадоволення діяльністю органів державної влади і, зокрема, правоохоронних органів, як у протидії злочинності, так й у боротьбі з корупцією.

\"Уперше за останні п’ять років упродовж дев’яти місяців поточного року утримується тенденція зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (-13,3%) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (- 15,1%)\", — йдеться у повідомленні.

\"Критика Глави держави стосувалася, в першу чергу, органів внутрішніх справ та податкової міліції, в яких відбулося ослаблення активності боротьби з корупцією відповідно на 40% та 30%\", — наголосили на Банковій.

\"Разом з тим, президент зазначив, що з прийняттям Верховною Радою антикорупційних законів, що набувають чинності з 1 січня 2010 року, правоохоронці отримали більш досконалий та ефективний механізм протидії корупції\", — заявили у секретаріаті.

Крім того, Ющенко звернув увагу керівництва ГПУ та СБУ на необхідність більш ефективного розслідування резонансних справ, які або перебувають на контролі, або розслідуються органами прокуратури.

\"Поряд з цим, наголошено на необхідності дотримання законності при розслідуванні справ та забезпеченні безпеки учасників кримінального процесу, в тому числі ізольованих від суспільства\", — йдеться у повідомленні.

\"Вислухавши доповідь Наливайченка стосовно протидії розвитку радикальних та екстремістських угрупувань, Ющенко акцентував увагу керівника СБУ на необхідності повсякденного і належного моніторингу ситуації та адекватного реагування на подібні загрози національній безпеці країни\", — зазначили на Банковій.

Крім того, на зустрічі було обговорено питання щодо стану виконання рішень Європейського суду з прав людини, винесених щодо України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-11-2009 19:03 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100