20.05.2024 12:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Черновецький знищує комунальні аптеки та спекулює на ліках

За три роки діяльності влади мережа аптек КП \"Фармація\" скоротилась на 18 закладів.  Зараз у столиці ще діють 112 комунальних аптек, але й їх можуть у киян забрати.

Про це заявляють депутати фракції Блоку Кличка в Київраді.

Так, з переліку КП \"Фармація\" зникли аптеки за номерами 3, 13, 24, 29, 34, 39, 43, 45, 47, 61, 67, 88, 93, 94, 111, 112, 117, 129, а їх приміщення були надалі приватизовані для розміщення \"більш необхідних\" закладів — магазинів, кафе, салонів гральних автоматів, кажуть депутати.

\"Мало того, 46 аптек влада збирається віддати у приватні руки! Адже вони включені до Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007—2010 роки і, як можна здогадатися, будуть роздані за непрозорими схемами виключно \"своїм людям\", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку. 

Так, за словами депутатів, 23 приміщення виставлено на аукціон без збереження виду діяльності, 17 приміщень приватизуються приватними підприємствами і тільки 6 приміщень приватизуються підприємства, у назві яких є хоча  б згадка про профільну діяльність.

\"Про наміри влади розпродати комунальне майно аптек стало відомо ще у лютому 2008 року, коли була оголошена ціна підприємства для подальшої приватизації. \"Фармацію\" оцінили  майже у 33 мільйони гривень\", — говорять у Блоці.

Депутати нагадали, що ситуація з аптечною мережею у Києві детально була викладена  у Звіті тимчасової слідчої комісії Верховної ради з розслідування діяльності київської влади. У звіті зазначено, що  підприємство реалізовує лікарські засоби через мережу аптек за цінами, вищими в порівнянні з приватними аптеками.

Також  повідомлено, що в системі КП \"Фармація\" проводиться заниження роздрібного обігу аптек, виключення з обороту аптеки роботи аптечних кіосків і пунктів, маніпулювання собівартістю товарів з власного складу та приховування оптових знижок, що може мати наслідком збагачення за рахунок хворих.

\"Крім того, генеральний директор КП \"Фармація\" не є дипломованим фахівцем фармацевтичної справи, що, хоч і не суперечить вимогам діючого законодавства, однак ставить під сумнів професійну компетентність керівника даного підприємства\", — заявили в Блоці Кличка.

За словами депутатів, у розпал епідемії грипу в країні, така ситуація є недопустимою, тому Блок Кличка на найближчому засіданні Київради вимагатиме заслухати звіти генерального директора КП \"Фармація\"  і керівника головного управління комунальної власності щодо ситуації з приватизацію майна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2009 9:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100