3.05.2024 09:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ попереджало Тимошенко про небезпеку «свинячого грипу»

Служба безпеки за 10 днів до заяв про входження України в епідемію \"свинячого грипу\" інформувала Кабінет міністрів і РНБО про відповідну загрозу.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв\'ю газеті \"Сегодня\".

\"Ще 20 жовтня, тобто практично за півтора тижні до офіційного визнання пандемії (30 жовтня), ми письмово, за моїм підписом, інформували Кабмін, РНБО про загрозу надзвичайно небезпечної ситуації\", — сказав він.

\"Виклали своє бачення її можливого розвитку. Підкреслювали: неприйняття оперативних і ефективних заходів може спричинити найсерйозніші наслідки\", — додав Наливайченко.

На запитання, чи може в Україні бути введений надзвичайний стан, голова СБУ відповів лише: \"Дуже б не хотілося\".

Він розповів, що СБУ вже приступила до перевірки ефективності витрати коштів держбюджету на боротьбу з епідемією грипу А/Н1N1 за дорученням президента.

\"Ми лише за два дні перевірили 80 столичних аптек, 29 – у Київській області, понад 800 у інших регіонах. Виявлено факти корупції, приховування ліків, завищення цін на них\", — сказав Наливайченко.

І ще раз спростував інформацію, що СБУ нібито закрила 16 аптек: \"Звідки взялася ця цифра, уявлення не маю\".

\"Ми не вправі закривати аптеки, це не наша функція. Але вказати Мінздоров’я на грубі порушення, — хоча, гадаю, там і без нас про них знають, — зобов\'язані\", — зазначив голова СБУ.

Наливайченко також розповів, що Служба безпеки теж проводить антиепідеміологічні заходи, приміщення відомства регулярно дезінфікують \"спеціальними оліями\".

\"Захисними масками забезпечені на 100%. Але не тому, що нам їх на шкоду комусь надали – санітарки в шпиталі майстрували самі\", — зазначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2009 11:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100