20.05.2024 14:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Польща просить американців захисту від Росії

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликає США розмістити підрозділи американських збройних сил на території республіки.

\"Нашим бажанням було б одержати американські війська, розміщені в нашій країні, як щит проти російської агресії\", — сказав Сикорский, виступаючи в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

При цьому він додав, що \"поки в Польщі тільки шість американських солдатів\".

\"Ми прикордонна країна НАТО і знаємо, що це означає\", — заявив глава польського МЗС.

Cікорський зазначив, що особливу стурбованість у Варшави викликали великомасштабні навчання, проведені у вересні Росією і Білорусією, які, за його словами, включали імітацію використання ядерної зброї й інсценування висадження на польське узбережжя.

\"Нам не зрозуміло, що стоїть за цими навчаннями, яку інформацію Росія хоче послати світу, проводячи найбільші навчання на кордонах НАТО з моменту розпаду Радянського Союзу\", — заявив Сикорський.

\"Коли 10 років тому Польща вступила в НАТО, Росії була дана обіцянка, що значні сили НАТО не будуть направлятися в регіон\", — сказав він.

\"Однак ніхто в той час не говорив, що ніколи і ніякі сили не будуть розміщені, і це справа, яку варто зробити\", — заявив глава МЗС Польщі.

Сікорський також повідомив, що в Польщі пройшов \"перший дискомфорт\", викликаний відмовою Вашингтона від розміщення на території республіки елементів ПРО.

\"Це — справа минула\", — сказав він. \"У щодо нового плану в нас немає проблем\", — проінформував Сікорський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-11-2009 11:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100