31.05.2024 19:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергей Жадан предлагает установить возле парламента памятник борцам с цензурой

Украинский писатель Сергей Жадан дал сайту Давление света комментарий по поводу перформанса луганского художника Александра Володарского и его последующего незаконного задержания.

Сергей Жадан:

В Україні непомітно, проте послідовно починає вводитись цензура. Найгірше те, що за винятком купки інтелектуалів, це всіх влаштовує. І видається, що діяльність національної експертної комісії та інших «псів українського консерватизму» буде лише активізуватись. Що, загалом, дуже симптоматично. Оскільки всі ці паразити на ставках, всі ці нахлібники, утримувані з бюджету, уся ця бюрократична шушера з її поняттями про мораль та духовність лише підкреслюють той маразм, в якому знаходиться влада. Сьогодні вони вишукують порнографію в мультфільмах та художніх романах, а завтра почнуть вішати на ліхтарях африканців та лесбіянок, борячись за «утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм і правил поведінки, що склалася у суспільстві» (кінець цитати).

Тому честь і слава піонерам культурного фронту, які показали комісії частину тіла, котрої вона так боїться. Хочеться вірити, що рано чи пізно на місці затримання художників-активістів під стінами ВРУ буде встановлено монумент борцям із цензурою та маразмом, де алегорична постать українського трударя буде класти болт на не менш алегоричну постать експерта з питань захисту суспільної моралі. Тож, як говорив класик, нам своє робить!
Тримайтеся, друзі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-11-2009 22:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100