21.05.2024 18:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонали вимагають, щоб Тимошенко припинила створювати бюджетні борги

Партія регіонів вимагає від уряду припинити роздачу державних гарантій.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії.

Регіонали вважають таку практику уряду \"явно корупційною, безсовісною і незаконною\".

\"Межа надання держгарантій, визначена законом про бюджет на 2009 рік, давно перейдена: майже 66 мільярдів гривень вже роздав уряд Тимошенко, в той час, як дозволено видати гарантій не більше, ніж на 38 мільярдів гривень\", — йдеться у заяві.

\"Прем\'єр Юлія Тимошенко роздає державні гарантії наліво і направо, не рахуючись з тим, який непосильний борговий тягар лягає на бюджети наступних років, на плечі платників податків\", — заявили в партії.

Як наголошується у заяві, ці бюджети \"вже майже наполовину\" розписані \"на виплати по взятих урядом Тимошенко позиках і наданих державних гарантіях\".

\"Багатомільярдні гарантії надаються компаніям, наближеним до правлячих політичних сил, безвісним іноземним компаніям і так далі, а розплачуватися за ними будуть всі українські платники податків\", — заявили в Партії регіонів.

\"Це свого роду бізнес на кризі, що збільшує труднощі економіки, лиха людей\", — зазначила прес-служба.

У партії заявили, що \"всупереч здоровому глузду Тимошенко навіть пишається астрономічними боргами\".

Регіонали зазначили, що Тимошенко \"наводить у приклад реструктуризацію заборгованості на 1,7 мільярда доларів \"Нафтогазу\", заявивши, що реструктуризація \"була просто блискуче проведена, ми на цьому ще й заробили\".

\"Очевидно, Тимошенко знає, про кого говорить, але громадяни України втратили астрономічні суми, які пішли і ще підуть на сплату боргів газового монополіста, а не на модернізацію економіки, соціальний захист громадян\", — йдеться у заяві

\"Тимошенко заявила, що досвід реструктуризації зовнішніх заборгованостей уряд готовий поширити, в тому числі на приватні корпорації\", — підкреслили у Партії регіонів.

\"Тобто нинішній уряд цинічно стверджує, що готовий \"заробляти\" на тому, щоб усі громадяни України оплачували борги обраних олігархів\", — йдеться у заяві.

Регіонали вважають, що \"народ України не повинен відповідати своїми грошима, національним багатством за авантюрну, протизаконну діяльність уряду Тимошенко\".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-11-2009 19:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100