20.05.2024 10:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У ГПУ вкрали справи, пов'язані з бютівськими педофілами

Прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом зникнення документів, які Генпрокуратура запросила в контексті \"справи педофілів у \"Артеку\".

Як пише \«Сегодня\», Генпрокуратура затребувала матеріали щодо фактів мужолозтва у відношенні дітей \"Артеку\", які вели правоохоронні органи Криму на початку 2000-х років, у зв\'язку з нещодавньою \"справою педофілів\".

Як повідомили у ГПУ, у 2000 році кримська міліція порушила дві фактових справи за статтею 122-2 старого Кримінального кодексу – за мужолозтво у відношенні неповнолітніх (у нині чинному КК такої статті немає). Тоді слідство не дало результатів, у справі нікого не затримали, але її не закрили.

Коли з\'явилася \"справа педофілів\", які нібито ґвалтували дітей і в \"Артеку\", у слідчо-оперативній групі вирішили підняти матеріали минулих років, у тому числі й ці.

Але для передачі їх до Києва скористалися не фельд\'єгерським зв\'язком (доставкою кореспонденції спеціальною озброєною службою), а послугами провідника потяга \"Сімферополь-Київ\". І коли представник Генпрокуратури з\'явився за посилкою, провідник заявив, що уже віддав її людині, яка представилася співробітником ГПУ.

Прес-секретар прокуратури АРК Наталя Бояркіна підтвердила, що 6 листопада прокурор Криму Володимир Бойко порушив кримінальну справу за фактом зникнення документів його відомства.

\"Вони не мають жодного стосунку до справи педофілів у \"Артеку\", яка стала резонансною після заяв народних депутатів. Їх передавали з нашого архіву до Києва за запитом ГПУ\", — пояснила вона.

\"Зниклі справи уже відновлені, але службове розслідування триває, і інших обставин я повідомити не можу\", — додала Бояркіна.

Між тим, пройшла чутка, що головний обвинувачуваний у \"справі про педофілів\" Дмитро Полюхович дав зізнавчі свідчення, вказавши, що в оргіях таки брав участь депутат БЮТ Віктор Уколов і ще один нардеп, який раніше не фігурував у справі.

Але начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко цю інформацію спростував.

\"Ні в чому він (Полюхович) не зізнавався і нікого не називав. Він і свою провину геть-чисто заперечує, направляючи скаргу за скаргою\", — сказав Бойченко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-11-2009 10:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100