25.04.2024 23:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Щоб заблокувати портал Gorod.dp.ua СБУ порушила кримінальну справу

napad na presu1На Дніпропетровщині СБУ викрила та припинила незаконну діяльність кабельного інтернет-провайдера.

Про це йдеться у заяві СБУ з приводу відключення дніпропетровського сайту Gorod.dp.ua.

«У Дніпропетровську слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом несанкціонованого збуту та розповсюдження інформації з обмеженим доступом (ст.361 КК України) одним з кабельних інтернет-провайдерів регіону», — йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що 18 листопада у рамках кримінальної справи за постановою суду співробітниками СБУ проведено обшуки в технічних приміщеннях «зазначеного підприємства».

«Під час огляду на серверному обладнанні інтернет-провайдера виявлено бази даних державних установ, що вміщують інформацію з обмеженим доступом і є власністю держави, більш ніж мільйон зразків комп’ютерних програм, фонограм та відеофільмів, які поширювалися з порушенням авторських прав», — йдеться у повідомленні.

У прес-службі також додають, що серверне обладнання, на якому розміщувалися інформаційні ресурси, вилучено для проведення технічного дослідження та оцінки.

Слідство триває.

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко пояснила «Українській правді», що обшуки проводилися у приміщенні провайдера. Перевірялися сервери, що належать сайту Gorod.dp.ua.

Як відомо, у четвер керівництво дніпропетровського порталу Gorod.dp.ua заявило, що робота ресурсу блокована людьми в чорних масках, які озброєні автоматами.

Адміністрація сайту повідомила, що обладнання порталу вимкнено з невідомих причин.

 

Коментуючи на прохання «Української правди» ситуацію з закриттям сайту, голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова сказала:

«По суті, сьогодні під цим приводом (поширення інформації з порушенням авторських прав) можна закрити будь-який ресурс. Тому що будь-яка служба, у якої є можливість розміщення користувачем будь-якої інформації, не в змозі контролювати те, що у неї знаходиться на сервері. Це може призвести до того, що будь-яке видання може бути таким чином закрито».

При цьому Попова припустила, що у ситуації з закриттям дніпропетровського міського порталу може йтися про «боротьбу за ринок», або про «спробу ліквідувати яку-небудь не зовсім хорошу інформацію про когось».

«Або це конкурент, або спроба закрити рот неугодним, або це якась провокація. Третє — це дійсно можлива наявність там якоїсь контрафактної інформації. Порушення авторських прав — це явище масове в інтернеті», — сказала вона.

«Але у нас де-завгодно можна купити і базу, і неліцензійну програму. А навіть якщо на програмі наклеєна марочка, що вона ліцензійна, не факт, що отримали за це авторські права», — додала Попова.

Як відомо, у четвер керівництво дніпропетровського порталу Gorod.dp.ua заявило, що робота ресурсу блокована людьми в чорних масках, які озброєні автоматами.

Адміністрація сайту повідомила, що обладнання порталу вимкнено з невідомих причин.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-11-2009 12:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

  • klepatch

    одуренно... у меня там сервак стоит, деньги уплачены... сейчас сервер недоступен, все сайты лежат, что будет дальше — непонятно. возможно 6 лет работы — коту под хвост. акуеть работает власть в стране. стрелял бы!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100