27.04.2024 17:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Від прагнення затулити рота пресі Одеська мерія поїхала дахом

Odeska meria1Четвертий день продовжується безпрецедентний конфлікт між Одеською мерією і працівниками незалежних від муніципалітету приватних ТРК «ГРАД» та «АРТ».

Нагадуємо, що в прагненні затулити рота тим медіа, що відверто критикують корупцію і беззаконня в міській владі, мер Едуард Гурвіц та його підлеглі пішли на повний безмір: невиконання рішення суду, перешкоджання професійній діяльності журналістів, порушення права кандидатів в Президенти на ведення передвиборчої агітації. До цього списку додалося перешкоджання депутату міської ради у здійсненні депутатських повноважень.

Працівники охоронної фірми «Легіон» не пропустили до адміністративної будівлі за адресою вул. Артилерійська, 1, де знаходиться телерадіоцентр, депутата міської ради Георгія Селяніна. Такий наказ віддав особисто начальник міського представництва з управління комунальною власністю Едуард Смоляр. Парадокс ситуації в тому, що засновником ПУКВ є Одеська міська рада, тобто в тому числі і особисто пан Георгій, як її депутат. Але охоронець попередив, що стосовно депутата Селяніна є окрема персональна вказівка, яку він зобов'язаний виконувати. «Ми прості солдати, — сказав охоронець, — і нам віддано наказ».

«А якщо завтра вам накажуть вбивати, ви будете?» — спитав депутат. — «Буду вбивати людей, якщо мені накажуть», — відповів охоронець. — «У нас військовий стан».

Політики різних ідеологічних таборів, зокрема декілька кандидатів в Президенти (Тігіпко, Гриценко, Богословська) висловили вкрай негативну оцінку дій Одеської мерії. Адже права кандидатів теж порушено, бо їм чиняться перешкоди у публікації на потерпілих каналах передвиборчої агітації, про яку вже укладено угоди.

Тим часом навколо будинку на Артилерійській виріс щільний паркан. З даху продовжують зривати покрівлю, шмаття якої сиплеться вниз, колупають стелю. А на знеструмленому останньому поверсі, підключена до генератора, цілодобово працює в прямому ефірі маленька напівтемна студія телеканалу ГРАД. Прямий ефір час від часу переривається записами знімальної групи з вулиць міста, де прості одесити висловлюють підтримку стійкій позиції журналістів і засуджують брутальні вчинки міської влади.

Напроти вікон телецентру грає на бандурі сліпий музика. Єдиним можливим для нього способом він вирішив підтримати стійких медійників у їх опорі беззаконню.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-11-2009 12:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100