29.03.2024 14:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Рейдери «Привату» захоплюють «Укртатнафту» через фіктивне банкрутство

ukrtatnafta1Група «Приват» може оволодіти «Укртатнафтою» через ії банкрутство.

Щодо компанії «Укртатнафта» протягом уже майже місяця триває розгляд справи про банкрутство.

Однак інформація про це компанією досі не оприлюднювалася, і прочитати про це можна лише на платному інтернет-ресурсі інформаційно-довідкової системи «Банкрутство».

У довідці зазначено, що Господарський суд Полтавської області порушив справу 27 жовтня 2009 року.

Водночас, дата публікації про порушення справи на сайті відсутня. Так само невідомо, за чиїм позовом було розпочато слухання.

Експерти ринку переконані, що тут постаралася група «Приват», яка контролює менеджмент підприємства і 19,4% його акцій.

Заступник юридичного відділу «Укртатнафти» Валерій Корнеляк у коментарі «Економічній правді» заявив, що про банкрутство не знає нічого. Попросив зателефонувати наступного дня, але вранці за його номером повідомили, що він вирушив у відрядження на тиждень.

Учасники ринку припускають два варіанти розвитку подій.

Перший — компанія перебуватиме у стані банкрутства, щоб не платити за зобов'язаннями. Тоді, кажуть юристи, акції зможуть вільно рухатися, а заборона може бути накладена лише на виплату боргів і дивідендів. Тож ніщо не заважатиме і далі переводити «татарські» акції на баланс компанії, а потім їх продавати.

Другий варіант — доведення справи про банкрутство до кінця і подальша ліквідація фірми з викупом активів за безцінь. Цей сценарій може бути «запасним» на випадок, якщо раптом не вдасться реалізувати відпрацьовану схему викупу акцій «Корсаном».

Як повідомлялося, Господарський суд Полтавської області 3 листопада задовольнив позов «Укртатнафти» про визнання недійсною угоди з придбання «Татнєфтю» 8,6% акцій ЗАТ.

Раніше після тривалих судових розглядів була визнана недійсною угода з придбання близькими до акціонерів з Татарстану компаніями Seagroup International (США) і Amruz Trading (Швейцарія) 18,296% акцій «Укртатнафти».

Ці акції були реалізовані на аукціоні в кінці червня 2009 року компанії ТОВ «Корсан», яку контролюють власники ПриватБанку. При цьому «Корсан» була єдиною компанією, яка була допущена до аукціону.

Також вищий господарський суд України підтримав рішення Господарського суду Полтавської області, який визнав недійсною угоду з придбання Татарстаном 28,7788% акцій «Укртатнафти».

Представники Татарстану заявили про намір подати касацію до Верховного суду України на це рішення.

ЗАТ «Інформсистема», яке є тимчасовим реєстратором «Укртатнафти», вже списало 28,7788% акцій заводу з рахунку міністерства земельних та майнових відносин республіки Татарстан на рахунок НПЗ.

 

Економічна правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-11-2009 14:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100