1.05.2024 06:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Арсенал» ліквідовують через 27 га в центрі Києва

zavod Arsenal1Метою ліквідації заводу «Арсенал» є отримання контролю над його територією – 27 га у Печерському районі Києва.

Про це на прес-конференції заявила голова профспілкового комітету держпідприємства «Завод Арсенал» Олена Сміла, повідомляє УНІАН.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 10 квітня 2009 року, ДП "Завод «Арсенал» реорганізується шляхом приєднання його до КП спеціального приладобудування «Арсенал», перейменованого з КП "Центральне конструкторське бюро «Арсенал».

За словами Сміли, під час реорганізації "Заводу «Арсенал» незаконно звільняються його працівники: «Великий завод приєднують до маленького підприємства, яке, природно, не зможе прийняти всіх працівників заводу і його виробничі активи».

"Першим наказом комісії Національного космічного агентства України про припинення діяльності «Заводу „Арсенал“ був наказ про скорочення працівників підприємства», — додала вона.

Ці накази, на думку Сміли, є незаконними і такими, що порушують права трудового колективу.

«На сьогодні фактично завершилося знищення заводу „Арсенал“, який виключено з державного реєстру. Всі наші клопотання до судів щодо відміни виключення заводу з держреєстру було відхилено», — додала вона.

Профком заводу «Арсенал» спільно з «Громадським контролем» має намір через суд оскаржити рішення про ліквідацію підприємства.

За словами головного інженера ДП «Арсенал» Івана Моспана, головна проблема підприємства полягає у відсутності замовлень з боку держави.

«Наше підприємство спеціалізується на продукції оборонного значення, а не космічної техніки, і було включено до складу НКАУ штучно», — зауважив він.

«У результаті Мінпромполітики, яке займається підприємствами ОПК, займається своїми підприємствами, Міноборони своїми, а „Арсенал“ виявився непотрібним ні НКАУ, ні Мінпромполітики», — розповів головний інженер.

Він переконаний, що одним з можливих рішень з виведення підприємства з кризи могло бути його входження в холдинг або корпорацію разом з ЦКБ «Арсенал».

28 липня 2009 року Господарський суд Києва своїм рішенням відкрив провадження у справі про банкрутство ДП "Завод «Арсенал».

Щорічний обсяг виробництва й реалізації ДП "Завод «Арсенал» становить понад 100 млн. грн. На підприємстві працює близько 2,5 тис. людей.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-11-2009 23:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100