29.03.2024 14:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луценко саботує роботу парламентської комісії, що розслідує його п'яний дебош у Німеччині

lutsenkoПарламентська комісія, яка розслідує конфлікт між головою МВС Юрієм Луценком і німецькою поліцією 4 травня, оприлюднила попередній звіт.

На думку ТСК під керівництвом «регіонала» Нестора Шуфрича, Луценко уник тоді відповідальності за опір співробітникам авіакомпанії Lufthansa, вчинений в п'яному стані, у силу дипломатичної недоторканності.

У звіті цієї комісії вказується, що, за даними, отриманим МЗС від німецької сторони 28 травня, Луценко «вчинив правопорушення, але був звільнений від відповідальності як керівник урядової делегації, яка знаходилася в транзитній країні», пише «Комерсант-Україна».

У документі зафіксована відмова голови МВС сприяти ТСК в отриманні матеріалів щодо інциденту безпосередньо від прокуратури Франкфурта-на-Майні, де він стався.

Відповідно до правових норм Німеччини, надати українській ТСК інформацію в цій справі неможливо без офіційної згоди осіб-учасників інциденту.

Як повідомив газеті член ТСК, «регіонал» Михайло Чечетов, Луценко відмовився давати згоду на отримання матеріалів ТСК від німецької сторони без пояснення причин.

«Ми викликали Юрія Луценка на засідання ТСК, де просили дати згоду на те, щоб комісія отримала матеріали справи прямо від німецької прокуратури, однак він категорично відмовився. Сказав: не хочу і все! Зрозуміло чому: в нього рильце в пушку!», — заявив Чечетов.

У випадку якщо прокуратура Франкфурта-на-Майні все ж таки надасть необхідні документи, депутат пообіцяв «приклеїти їх на фасад будівлі Кабінету міністрів». «Нехай знають, хто в них працює», — підсумував Чечетов.

При цьому на всі 4 засідання, які провела ця ТСК, приходили всього 3 з 9 її членів – Шуфрич, Чечетов і їхня соратниця Олена Бондаренко. За словами Чечетова, інші депутати «саботують роботу і не з’являються на засіданнях, чим разом із паном Луценком заважають розслідуванню й реабілітації міжнародного іміджу України».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-12-2009 15:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100