27.04.2024 11:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Юрій Луценко не вніс у декларацію годинник, який йому подарували росіяни з нагоди 300-річчя Санкт-Петербургу

Голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю виданню «Фокус» повідомив результат кампанії з добровільного декларування активів – так званої податкової амністії. За півтора роки лише 845 людей покаялись у темному минулому й, легалізувавши неправедно нажиті капітали, стали на шлях виправлення. І це при тому, що півтора роки тому Гетманцев запевняв, що податкова амністія здатна вивести з тіні активи на суму близько $20 млрд. У підсумку ж вдалося зібрати в рази менше.
Нічого дивного в такому жалюгідному результаті немає, оскільки в кампанії з добровільного декларування нечесно нажитого не взяли участь головні борці з корупцією. Так, наприклад, колишній генеральний, прости господи, прокурор Юрій Луценко так і не задекларував унікальний годинник «Брегет» вартістю 15 тис. євро, випущений тиражем 300 екземплярів для вищого керівництва Російської Федерації з нагоди 300-річчя Санкт-Петербургу. Цей годинник Юрію Віталійовичу подарував його куратор – екс-спікер Державної Думи Росії Бабаков – за допомогу, яку Луценко надавав «лужніковському» угрупованню. Юрій Віталійович, впійманий за руку, був змушений підтвердити, що коштовний годинник йому, дійсно, подарував один з представників вищого керівництва Росії (щоправда, Луценко і тут збрехав, назвавши прізвище не Бабакова, а колишнього міністра внутрішніх справ РФ Нургалієва). Але досі цей годинник Юрій Віталійович у декларацію не вніс і з вартості подарунка податок не заплатив.
Також легалізувати свої статки, нажиті злочинним шляхом, відмовився заступник голови НАЗК (колишній самопроголошений директор НАБУ) Артем Ситник. Артем Сергійович не тільки не задекларував дохід від продажу за російськими законами земельної ділянки в окупованому Севастополі, але навіть досі не вніс у декларацію грошовий подарунок від «Правозахисної фундації «Вільна громада».
Це відома історія, про яку я не раз розповідав і достовірність якої Артем Сергійович підтвердив на засіданні профільного комітету Верховної Ради.
У бутність начальником слідчого відділу прокуратури Київської області Ситник брав хабарі у безготівковій формі, примушуючи фігурантів кримінальних проваджень переказувати гроші на рахунок цієї самої «Правозахисної фундації «Вільна громада». Зокрема, громадянка Вінокурова переказала за закриття кримінальної справи, яку розслідував Ситник разом зі своїм кумом Калужинським, кошти, на які наступного дня «Правозахисна фундація «Вільна громада» придбала квартиру для Артема Сергійовича.
Коли на засіданні Комітету Верховної Ради з питань боротьби з корупцією в Ситника спитали, чи заплатив він податок з подарунку від «Правозахисної фундації «Вільна громада», нинішній заступник голови НАЗК – під відеозапис – заявив, що подарунок він не декларував і податки не заплатив тому, що «всі так робили».

Цікаво, на що розраховував Гетманцев зі своєю ідеєю податкової амністії, якщо йому не вдалось умовити покінчити зі злочинним минулим навіть заступника голови НАЗК?

Volodymyr Boiko
https://www.facebook.com/volodymyr.boiko1965/posts/pfbid0eyRpyDvFVfuCBMTdFMJmqBetWAQYuWnvgLY4uFna1yfF98hR5CTtVWw51fybDQQdl

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2024 9:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100