27.04.2024 21:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Київщині хочуть створити могильник ядерних відходів

radiacia1Верховна рада 17 грудня розгляне урядовий законопроект про будівництво могильника ядерних відходів на території Київської області.

Про це заявила голова Партії зелених Тетяна Кондратюк, повідомляє ТСН.

За її словами, шанси ухвалення законопроекту за основу 50 на 50, незважаючи на те, що до депутатів багато разів звертались з проханням стати на захист екологічних прав українських громадян і відмовитись від розгляду цього законопроекту.

«На думку ініціаторів законопроекту, густонаселена Київська область краще підходить для відходів ядерного палива, ніж їхня утилізація у Росії, куди до цього вивозили радіоактивні рештки з українських АЕС», — сказала Кондратюк.

Вона додала, що сховище планують розмістити між селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка та Стечанка Київської області (виселені села у Чорнобильському районі).

«Основний аргумент, що приводять на свій захист ініціатори законопроекту, це економія коштів. Але економія не може здійснюватись ціною майбутніх поколінь», — наголосила Кондратюк.

Вона ще раз звернулась до депутатів із закликом «стати на сторону здорового глузду і не голосувати за цей законопроект» та до представників ЗМІ, громадських організацій і пересічних українців прийти 17 грудня до стін парламенту і сказати своє «Ні — могильнику».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2009 8:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100