24.04.2024 04:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Оксфорд за Тимошенко? Журналіст Сергій Лещенко про передвиборчі маніпуляції Тимошенко

vona1Штаб БЮТ розмістив на деяких інтернет-виданнях статтю з претензиційним заголовком: "Оксфордский университет: «Тимошенко победит во втором туре».

Процитую уривок:

"Как известно, одним из самых авторитетных в мире является Оксфордский университет, особенно его знаменитая школа политической аналитики. В декабрьском выпуске аналитического обзора событий в мире ученые из Оксфорда делятся своими, практически последними перед выборами, оценками и прогнозами относительно того, что есть и будет в Украине (...) Поэтому конечный вывод Оксфордского университета однозначный: «Тимошенко победит во втором туре».

В принципі, я не маю нічого проти. Якщо Оксфордський університет вважає, що Тимошенко однозначно переможе в другому турі – то це його право.

Я, наприклад, не знаю, хто переможе.

Але я не люблю, коли штаби заради красивої картинки трохи прибріхують.

От, наприклад, Тігіпко останнім часом роздає повідомлення, що за соцопитуваннями він вийшов на третє місце. І начебто проводять дослідження не віртуальні фірми, а реальні. Тільки зовсім непомітно вони вказують, що опитування проводилося виключно серед міського населення України.

За всеукраїнським переписом 2001 року, сільське населення становило 32%. Тобто третина виборців України у опитуванні, яке активно тиражує Тігіпко, просто не враховується.

Тому цифри рейтингів є типовою передвиборчою маніпуляцією.

Так само і зі статтею про «Оксфордський університет», який «прогнозує» перемогу Тимошенко.

Як з'ясувалося, мова іде про публікацію у виданні «Оксфорд Аналітика», яке має дуже далекий стосунок до Оксфордського університету. Приблизно такий же, як газета «Київські відомості» має до Київського університету. Тобто розташовані вони в одному місті.

«Оксфорд Аналітика» – це видання Oxford Analytica Ltd, приватної комерційної організації.

І ще один момент мене насторожує. Фактично «кореспондентом» Оксфорд Аналітика по Україні є відомий читачам Української правди Тарас Кузьо, який на цих виборах виконує роль «поющего иксперда» Юлії Тимошенко.

 

Сергій Лещенко, Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-12-2009 21:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100