25.04.2024 03:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

За підтримку Кремля Тимошенко розрахується українською газотранспортною мережею

GTS Ukr1Президент Віктор Ющенко вважає, що за підтримкою Росією кандидата в президенти Юлії Тимошенко стоїть створення газотранспортного консорціуму.

Про це Ющенко сказав в ефірі обласного телебачення «Галичина» у четвер в Івано-Франківську, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Тимошенко не дурна людина, вона розуміє, що переговори з Росією в такому контексті (доведення до банкрутства НАК „Нафтогаз України“ і створення газотранспортного консорціуму) мають один додаток політичний — ніхто так сильно не підтримує кандидата в президенти України Тимошенко, як Росія», — заявив президент.

Він нагадав, що НАК «Нафтогаз України» має близько 30 тисяч кілометрів газових нафтових та інших транзитних маршрутів.

При цьому президент знову наголосив на тому, що угоди, підписані між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» про постачання газу, призводять до того, що НАК доводиться до банкрутства, після чого починаються переговори про створення на базі української газотранспортної системи газотранспортного консорціуму.

«Вже сьогодні НАК „Нафтогаз України“ — це компанія, якої формально немає, але фактично вона банкрут», — зазначив президент.

На його думку, «наступна ініціатива, яку слід очікувати від прем'єра Тимошенко, — це обґрунтування консорціуму з росіянами, чи може французами для проформи...»

При цьому Ющенко поставив риторичне запитання: «Чому Росія не робить консорціум з видобутку газу, чому Росія не створює консорціум з транзиту, а пропонується на нашій базі фундаментальній зробити консорціум?».

На думку президента, така постановка питання — це «здача одного з провідних національних інтересів».

Ющенко також додав, що відсутність бажання в уряду перевести нафтопровід Одеса-Броди в аверсний режим є «політичним проектом, як не допустити в Україну альтернативні поставки».

На переконання президента, за таким сценарієм стоїть прем'єр-міністр.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-12-2009 8:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100