29.03.2024 14:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко має відмовитись від претензій на президентсво. Збір підписів

tim kolinaПравозахисники, видатні політичні та громадські діячі України, відомі вчені закликають Тимошенко зняти свою кандидатуру і підтримати на виборах Віктора Ющенка...

Розпочався збір підписів під відкритим зверненням до Юлії Тимошенко із закликом зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів. Звернення вже підписали найбільш авторитетні політичні діячі України, серед яких Юрій Шухевич, Степан Хмара, Ірина Калинець, Ігор Калинець, Володимир Чемерис, Лілія Григорович та інші політики, громадські діячі, діячі науки і культури.

У зверненні до Юлії Тимошенко, зокрема, говориться:

„Звернутися до Вас, Юліє Володимирівно, спонукає нас тривога за майбутнє України. За усіма прогнозами найбільш відомих та авторитетних експертів світу Ви не маєте шансу виграти президентські вибори. Не може підтримати Вас, зокрема, Західна Україна. І на це є вагомі причини, шановна Юліє Володимирівно. Люди переконалися в хибності і шкідливості для держави тієї політики, яку проводив Ваш уряд. Досить невдалими, якщо не сказати ганебними, були і деякі Ваші вчинки, Ваша поведінка під час зустрічей з кремлівськими лідерами. Щиро кажучи, було боляче і соромно дивитися на Вас.

Знаючи, як сприймають все це демократичні сили в Україні і на її заході, зокрема, ми розуміємо, що Ви не маєте шансу на перемогу в президентських виборах. Але нас не може не хвилювати доля демократії і майбутнє нашої держави. Тому ми звертаємося до Вашої свідомості — зніміть свою кандидатуру на користь діючого президента Віктора Ющенка. І люди дадуть Ющенку, який довів свою відданість ідеалам демократії, ще один кредит довіри. Ми підтримаємо Віктора Ющенка і він переможе на виборах. Таким чином знову переможе українська ідея, щирим виразником якої є саме Віктор Ющенко. Переможуть демократичні принципи, а значить переможе України.

Якщо Ви, Юліє Володимирівно, справді хочете, щоб перемогла Україна, то Ви знайдете у собі мужність і знімете Вашу непрохідну кандидатуру і цим врятуєте майбутнє держави, майбутнє української ідеї”.

 

Юрій Шухевич, Герой України, політв‘язень

Степан Хмара, Герой України, політв‘язень

Ірина Калинець, політв‘язень, письменниця, громадський діяч, депутат Верховної Ради України І-го скликання

Ігор Калинець, політв‘язень, поет і прозаїк, один із чільних представників т. зв. „пізньошістдесятницької”генерації і дисидентсько-самвидавничого руху в Україні

Юрій Сливка, доктор історичних наук

Володимир Чемерис, член Правління Української Гельсинської Спілки, співкоординатор акції „Україна без Кучми”

Лілія Григорович, народний депутат України, голова Союзу українок

 

Редакція Sprotiv.org пропонує всім небайдужим громадянам України, які підтримують вимогу до Юлії Тимошенко про її відмову від претензій на президентство, залишати свій підпис у коментарях до цієї публікації (треба вказати ім‘я та прізвище, посаду чи звання, місце роботи, електронну пошту чи контактний телефон). 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-12-2009 14:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100