29.03.2024 04:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ющенко категорично проти здачі Кремлю української газотранспортної системи

GTS Ukr1Президент Віктор Ющенко вкотре наголошує, що політика  уряду веде до здачі української газотранспортної системи.

Про це він заявив в інтерв'ю британській газеті «Сандей Телеґраф» та іспанській «Ель Мундо», повідомляє прес-служба президента.

Президент наголосив на неприпустимості безвідповідального ставлення з боку уряду до фінансових проблем НАК «Нафтогаз України».

За його словами, газовий монополіст знаходиться у скрутному становищі з багатьох причин, але головними є дві: небажання уряду перед виборами підвищувати внутрішні ціни на газ до об'єктивного рівня, а також неспроможність прем'єр-міністра відстояти перед «Газпромом» справедливі для України умови договору на постачання та транзит газу.

«Газова політика Тимошенко — це найбездарніша політика за весь час незалежності. Це не просто популізм — це комунізм у квадраті. Та ні, навіть комуністи собі такого не дозволяли. Адже не буває так, що купуєш дорожче, а продаєш дешевше. Не може Україна купувати газ за найвищими цінами в Європі, транзитувати за найнижчими, та ще й внутрішні ціни не підвищувати», — заявив президент.

«Це прямий шлях до виснаження ресурсів „Нафтогазу“, до його повного руйнування. Мета такої політики одна — здача української ГТС, здача державних інтересів заради якихось політичних преференцій. Я цього не дозволю», — наголосив Ющенко

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-12-2009 8:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100