16.04.2024 22:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суддя Вищого адмінсуду Сірош дав фальшиве оголошення про втрату печатки суду?!

Vishii admin sud1Перший заступник голови Вищого адміністративного суду Микола Сірош заявляє, що гербову печатку цього суду було втрачено.

Про це сказано в оголошенні, незаконно надрукованому в газеті «Урядовий кур'єр».

Відповідно до оголошення, на думку політтехнологів БЮТу, довгі вуха яких стирчать за путчем у Вищому адмінсуді, печатка визнається недійсною, передають Українські новини. Таким чином БЮТом зумисно створюється кризова ситуація, коли у разі оскарження результатів виборів Президента України буде два голови адмінсуду, дві печатки, два рішення. В результаті рішення по виборах прийматиме Верховний Суд в особі лояльного до Юлії Тимошенко Василя Онопенко на її користь.

Як повідомлялося, 21 грудня 2009 президія Вищого адмінсуду, а 24 грудня й Конференція суддів адміністративних судів поклали виконання обов'язків голови суду на колишнього голову цього суду Олександа Пасенюка, термін повноважень якого на цій посаді минув 22 грудня.

25 грудня 2009 року проонопенківська Рада суддів всупереч рішенню Конституційного суду України від 24 грудня 2009 року, що забороняє Раді суддів України призначати суддів на адміністративні посади, незаконно скасувала рішення президії Вищого адмінсуду та Конференції суддів адміністративних судів, визнавши при цьому законними дії Сіроша, який самопроголосив себе в.о. голови цього суду.

Апарат Вищого адмінсуду й міністр юстиції Микола Оніщук вважають повноважним головою суду Пасенюка.

Нагадаємо, що конференція суддів адміністративних судів України поклала на Олександра Пасенюка виконання обов'язків глави Вищого адмінсуду.

Як повідомляють джерела, за рішенням конференції Пасенюк має виконувати ці повноваження до законодавчого врегулювання питання, хто здійснює призначення на адмінпосади в судах.

За це рішення проголосували 133 делегати, проти — 43 особи.

Саме у Вищому адмінсуді будуть розглядатися скарги, пов'язані з виборами президента.

Джерела повідомляють, що глава Верховного суду Василь Онопенко був особисто присутній на конференції та виступав проти обрання Пасенюка, аргументуючи тим, що п'ятирічний термін його повноважень добіг кінця 22 грудня.

Як відомо, протеже Онопенка на цю посаду був заступник глави Вищого адмінсуду Микола Сірош, який сам на себе поклав виконання обов'язків глави.

Водночас на конференції були присутні й депутати від Партії регіонів Лавринович та Ківалов, які підтримували кандидатуру Пасенюка.

Щоб припинити спроби БЮТу остаточно захопити владу у суддівському корпусі та визначити, хто здійснює призначення на адміністративні посади в судах, парламент має терміново схвалити зміни до закону «Про судоустрій».

Як відомо, парламент пішов на канікули до 19 січня 2010 року.

Водночас нагадаємо, що Рада суддів України не уповноважена призначати суддів на адміністративні посади, а може лише давати рекомендації. Орган, який призначатиме суддів, повинна визначити Верховної Рада, ухвалив Конституційний Суд.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-01-2010 22:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100