26.04.2024 20:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

16 січня почнеться акція «МВС без Луценка»

Lucik&Chemeris116 січня 2010, у суботу, біля будівлі МВС, вул. Богомольця,10, о 12.00 відбудеться перша з серії акцій, ініційованих організаторами та учасниками акції «Україна без Кучми» та представниками громадських організацій. Метою акції є відставка Ю. Луценка з посади міністра внутрішніх справ.

В ході акції Ю. Луценку буде запропоновано зробити громадянський вчинок: самотужки сформулювати підстави і підписати заяву про відставку з посади міністра МВС чи написати явку з повинною на ім’я Генерального прокурора України. У разі його відмови, учасники акції власноруч підготують для колишнього соратника проект цих документів та деякі інші «подарунки»...

Контактні телефони: 050 380 62 68 (Володимир Чемерис), 098 499 55 35 (Олександр Ротаєнко)

Нижче наводимо текст звернення участників акції «МВС без Луценка» до народних депутатів:

«Нас, учасників акції «Україна без Кучми» і представників громадських організацій, непокоїть ситуація, що склалася навколо Міністерства внутрішніх справ України у переддень президентських виборів.

Керівник цього відомства, на яке згідно українського законодавства покладено обов’язок забезпечувати громадський порядок під час виборчого процесу, Юрій Луценко, відверто демонструє свою заангажованість однією з політичних сил. Цей факт створює загрозу для проведення чесних виборів.

Політична заангажованість керівництва МВС, окрім того, створює небезпеку для проведення масових акцій різних політичних сил, запланованих ними після виборів.

Разом з тим українські правозахисні організації неодноразово звертали увагу на систематичні порушення міліцією прав людини. Зокрема, на продовження ганебної практики тортур, на масові порушення конституційного права громадян на мирні зібрання, на звинувачення політичних опонентів у різноманітних «гріхах» без суду і слідства, на ксенофобські та расистські вислови і дії міністра внутрішніх справ. Все це дає нам право порівняти діяльність сьогоднішнього керівництва МВС із діяльністю МВС часів сумновідомих міністрів Кравченка і Білоконя.

За систематичні порушення прав людини міністру внутрішніх справ Луценку правозахисниками було присуджено антипремію «Будяк року — 2009».

Враховуючи це, ми звертаємося до вас: найближчим часом внести до Верховної Ради України та підтримати під час голосування постанову про відставку міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Вважаємо, що таке рішення сприятиме політичній незаангажованості української міліції, збільшить довіру громадськості до органів внутрішніх справ та унеможливить незаконне втручання «силовиків» у виборчий процес.

Окремо звертаємося до прем’єр — міністра України та парламентської фракції «Блоку Юлії Тимошенко»: своєю підтримкою відставки міністра внутрішніх справ ви підтвердите, що цінності демократії, прав людини та чесних виборів є для вас вище за політичну доцільність».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2010 15:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100