25.04.2024 16:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ізраїль стурбований «загрозливим антисемітизмом» Тимошенко-Ратушняка в Україні

tim&ratushnyak1Упродовж 2009 року в Україні спостерігалося «загрозливе зростання» антисемітських настроїв, апогеєм яких стала передвиборна президентська кампанія.

Такі висновки містить звіт ізраїльського агентства з репатріації «Сохнут», який уряд Ізраїлю розглядав у неділю, передає «Німецька хвиля».

За висновками цього агентства, упродовж року, що минув, у світі було зареєстровано найбільшу кількість антисемітських актів від часу закінчення Другої світової.

Професор Діна Порат із тель-авівського університету, представляючи новий звіт на розгляд ізраїльського уряду, особливо відзначила «загрозливе зростання» антисемітських настроїв в Україні упродовж 2009 року.

Серед іншого, йдеться про інциденти у Кременчуці, Коломиї та Черкасах. У цих містах експерти зафіксували напади на cинагоги та розповсюдження листівок із расистськими закликами.

Як відзначається у звіті, правоохоронні органи України, як правило, оперативно реагують на відповідні злочини. Однак головною проблемою залишається поширення антисемітських настроїв у суспільстві.

За словами Порат, безпрецедентна активність антисемітських сил в Україні була зафіксована у період агітаційної кампанії, що передувала виборам президента країни.

Раніше професор уже називала антисемітизм однією з центральних проблем українського суспільства, котра має постійну тенденцію до зростання.

А депутат Кнесету і екс-глава «Сохнуту» Зеев Бельський зазначає: «Все починається зі шкільного виховання. Ми неодноразово звертали на це увагу Президента України. Якщо держава боротиметься із цими проявами зі шкільного віку — вірю, що рівень антисемітизму в Україні неодмінно піде на спад».

За підсумками урядового засідання прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про створення урядової комісії, яка відповідатиме за посилення протидії проявам національної нетерпимості у світі.

Нетаньяху не згадував Україну у контексті держав, де влада ігнорує тривожні прояви.

Прем'єр Ізраїлю похвалив Німеччину, Францію, США та Канаду за наполегливу боротьбу із проявими антсемітизму. Серед країн, де антисемітизм заохочують на державному рівні, названо Іран та Венесуелу.

 

Читайте також:

Мир осуждает антисемитские игры Тимошенко и Ратушняка. Фотокопии документов

Арсеній Яценюк: «Ратушняк відповість за антисемітизм»

На хуліганствующего антисеміта Ратушняка таки завели кримінальну справу

БЮТ висуває Ратушняка в президенти за 25 мільйонів доларів

Сергей Ратушняк – технический кандидат-антисемит Тимошенко

Антисеміт Ратушняк вирішив добити Капітальман-Грігян своєю підтримкою

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2010 18:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100