24.04.2024 20:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович випереджає Тимошенко в Києві та обласних центрах на 18 відсотків!

yanuk&timЗгідно опитуванню центру «СОЦИС», лідер ПР може набрати у великих містах набагато більше голосів, ніж прем'єр. Разом із тим, значний відсоток респондентів ім'я свого кандидата не назвали.

Населення обласних центрів України, в тому числі Києва та Сімферополя, в другому турі президентських виборів більш схильне підтримати лідера Партії регіонів Віктора Януковича, ніж прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Електоральна ситуація в обласних центрах України напередодні другого туру» (18-20 січня), проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦИС». Результати дослідження презентував провідний менеджер центру Олексій Чашковський.

«Юлія Тимошенко і Віктор Янукович набирають, відповідно, 41,1% і 58,9%», — сказав він.

Чашковський підкреслив, що йдеться тільки про респондентів, які вже визначилися зі своїм вибором у другому турі. «Відкидає такі категорії опитаних, які відмовилися відповідати або не визначилися з вибором кандидата», — сказав соціолог.

Він також зауважив, що серед опитаних 6,5% відмовилися називати прізвище кандидата, якого вони мають намір підтримати в другому турі; проголосувати проти всіх виявили бажання 4%, а 12,5% респондентів не братимуть участі в голосуванні.

При цьому фахівець акцентував увагу на тому, що в опитуванні використовувалася процедура «зважування», тобто, в обласних центрах, чисельність населення яких менше 1 мільйона людей, було опитано по 100 респондентів, У містах-мільйонниках — по 200 людей у Києві — 400 людей.

Чашковський також висловив думку, що явка виборців у другому турі може бути на кілька відсотків вищою в порівнянні з першим і сягне приблизно 71-72%.

Опитування ЦСМД «СОЦИС» проводився з 18 по 20 січня 2010 року методом 5-хвилинного телефонного інтерв'ю. В усіх обласних центрах України, у тому числі Києві та Сімферополі, було опитано 3307 людей старших 18 років.

Нагадаємо, за даними, які ЦВК оприлюднила після обробки всіх електронних виборчих протоколів, до другого туру президентських перегонів пройшли Віктор Янукович (35,32% голосів виборців) і Юлія Тимошенко (25,05% голосів).

Третє місце посів Сергій Тігіпко, в якого 13,06% голосів виборців. За Арсенія Яценюка віддали 6,96% голосів, за Віктора Ющенка — 5,45%, за Петра Симоненка — 3,55%, за Володимира Литвина — 2,35%, за Олега Тягнибока — 1,43%, за Анатолія Гриценка — 1,2%, за Інну Богословську — 0,41%.

Всі інші кандидати набрали менше 0,4% голосів виборців.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-01-2010 19:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100