29.03.2024 13:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко відкликала позов з суду щодо оскарження результатів виборів

Vishii admin sud1Юлія Тимошенко відкликала позов до ЦВК з Вищого адміністративного суду України.

«Ми не бачимо змісту в подальшому розгляді позову і з урахуванням формального розгляду судом наданих нами доказів, ми відкликаємо свій позов», — заявила Тимошенко в суді в суботу, 20 лютого 2010 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Суд пішов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення за заявою Тимошенко про відкликання позову.

 

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко вимагала призначити переголосування другого туру виборів.

Про це йшлося в позовній заяві Тимошенко, поданій до ВАСУ.

БЮТ подав до Вищого амінсуду  позовну заяву щодо оскарження результатів другого туру виборів на 9 томів 16 лютого 2010 року.

Зокрема, серед порушень виборчого процесу Тимошенко вказує на відмінний від передбаченого законом «порядок внесення змін до списку виборців дільничною виборчою комісією звичайної виборчої дільниці».

Йдеться про внесення виборців до списку для голосування в день виборів.

Слід зазначити, що за даними АІТС «Державний реєстр виборців», кількість виборців включених до списків виборців для повторного голосування становила 35 997 686, а кількість виборців за відомостями протоколів дільничних виборчих комісій на виборах 7 лютого 2010 року — 36 291 369.

«Таким чином, різниця становить 293 683 виборця. Саме така кількість була внесена до списків виборців напередодні та в день голосування дільничними виборчими комісіями. При цьому, лише в Автономній республіці Крим додатково до списків виборців було внесено 20 888 виборців, у Дніпропетровській області -20 366 виборців, у Донецькій області — 21 787 виборців, у Харківській області — 22 259 виборців», — зазначається у позові Тимошенко.

Таким чином вона вважає це підставою для визнання голосування на таких дільницях недійсним.

Крім того, Тимошенко оскаржує рішення ЦВК про дозвіл голосувати на дому без підтверджувальних документів.

Також Тимошенко вказує на масове підвезення виборців до виборчих дільниць поза межами бюджетного фінансування та поза рішеннями виборчих комісій.

Ще одне порушення чесності виборів Тимошенко вбачає у порядку формування дільничних та окружних виборчих комісій після внесення змін Верховною Радою.

Щодо виборчого процесу після голосування Тимошенко оскаржує випадки доставки розпечатаних виборчих документів з дільничих комісій до окружних.

Відтак Тимошенко вимагала:

Визнати протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення та оголошення результатів виборів 7 лютого;

Визнати недійсним та таким, що виключає можливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців протокол ЦВК від 14 лютого 2010 року про результати повторного голосування з виборів президента;

Зобов'язати ЦВК призначити повторне голосування з виборів президента на третю неділю після дня набрання рішенням суду законної сили.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-02-2010 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100