27.04.2024 12:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович розпочав «швидку» судову реформу

yanuk bulava1Президент Віктор Янукович ініціює створення робочої групи для швидкого й ефективного проведення судової реформи.

У вівторок він зустрівся з головами Конституційного Суду Андрієм Стрижаком, Верховного суду Василем Онопенком і Вищого господарського суду  Сергієм Демченком.

Як повідомляє прес-служба президента, зустрічі з ними присвячувалася саме обговоренню невідкладних питань проведення судової реформи.

«Вже наступного тижня ми почнемо робити перші кроки, щоб припинити безлад у судовій системі, навести порядок і прийняти закон про судоустрій», - сказав президент Онопенку.

За словами Януковича, «в Україні зроблено декілька кроків у напрямку судової реформи, але ця робота призупинена – не завершили те, що планували: стару систему зруйнували, а нову не збудували».

«Судова гілка влади повинна бути незалежною, вона повинна працювати ефективно, щоб кожна людина почувала себе захищеною від свавілля чиновників, від помилок і рішень, які порушують права людини», - наголосив президент.

Голова Верховного суду у відповідь зазначив: «Нам разом треба думати, як за вашої підтримки виправляти помилки, допущені в ході судової реформи».

«Мені здається, що в Україні сьогодні можна найшвидше провести судову правову реформу. Є суспільна потреба в реформі суду. Всім вже набридло грати не за правилами… Ми, як ніхто інший, зацікавлені в проведенні судової реформи, ми знаємо всі вади і готові внести пропозиції», - сказав Онопенко 

У свою чергу, голова КС підтримав необхідність проведення судової реформи.

«Потрібно сформувати групу юристів, яка займатиметься судової реформою, оскільки, якщо це віддати політикам, справа не піде», - наголосив Стрижак на зустрічі з президентом.

Демченко також сказав Януковичу: «Ми бачимо, що судова реформа зупинилася на півдорозі. Якщо ми хочемо підвищити якість правосуддя, треба поглиблювати спеціалізацію судів. До цього нас зобов’язує і Конституція».

Президент запропонував створити робочу групу з напрацювання пропозицій щодо швидкого й ефективного проведення судової реформи, у яку мають увійти експерти, науковці, колишні судді з досвідом і нинішні представники судової системи.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2010 16:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100