18.04.2024 22:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Янукович «урізав» Шевченківську премію на 40 тисяч гривень

find_differencesАдміністрація президента Віктора Януковича скоротила розмір цьогорічної Шевченківської премії на 40 тисяч гривень.

Про це сказав голова Шевченківського комітету Микола Жулинський в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, цього року Шевченківська премія становитиме 130 тисяч гривень, «хоча минулого року було 170 тисяч гривень».

«Ми зважаючи на інфляцію, і щоб підняти престиж премії, раніше просили президента України Віктора Ющенка і підняти до 200 тисяч. Таке погодження було, але оскільки в бюджеті цього року уряд визначив на премії 1 мільйон 300 тисяч, тому адміністрація президента, не виходити за межі цієї цифри, і залишила цьогорічну премію 130 тисяч», — сказав Жулинський.

При цьому він додав, що йому «це дуже прикро».

Жулинський також розповів, що новий президент переніс місце вручення Шевченківської премії.

«Попередній президент України підписав положення про Шевченківську премію, у якому записано, що вручення премії відбувається 9 березня у Національній опері президентом України. Але Віктор Янукович вирішив вручати цю премію на Тарасовій горі в Каневі», — сказав він.

«Очевидно він хоче поєднати поїздку в Канів, де він цікавитиметься станом реконструкції Шевченківського національного заповідника на Чернечій горі, і тому вирішено адміністрацією президента, що це вручення відбуватиметься в Каневі», — додав Жулинський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-03-2010 14:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100