19.03.2024 05:09 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У банку Порошенка прокоментували свою допомогу у виведенні 2 мільярдів гривень з банку Януковича. Відео

«Міжнародний інвестиційний банк» наголошує, що, виконуючи ухвали суду про скасування арешту коштів, які раніше перебували на депозитах підставних осіб у банку сина екс-президента Олександра Януковича, не мав права перешкоджати клієнтам в подальшому розпоряджатися власними коштами. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в заяві прес-служби банку у відповідь на розслідування програми «Схеми», згідно з яким майже 2 мільярди гривень, які перебували на депозитах підставних осіб у Олександра Януковича, були виведені через «Міжнародний Інвестиційний Банк» чинного президента Петра Порошенка.

«Відповідно до вимог законодавства України банк не має права відмовити у відкритті рахунка, вчинення відповідних операцій за яким передбачено законом, установчими документами банку та наданою йому ліцензією, крім випадків, коли банк не має можливості прийняти на банківське обслуговування або якщо така відмова допускається законом або банківськими правилами», — йдеться в заяві.

У свою чергу, прес-служба адміністрації президента у переданому «Українській правді» коментарі наголосила, що зусиллями Генеральної прокуратури до бюджету повернуто 44 мільярди гривень,  привласнених раніше фірмами, пов’язаними з екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

«Всі ці кошти перераховано до державного бюджету на основі ухваленого Верховною Радою закону, під яким стоїть відповідний підпис президента. Він демонструє очевидну політичну волю у цьому питанні», — йдеться в коментарі.

Програма Радіо Свобода «Схеми» оприлюднила розслідування, згідно з яким майже 2 мільярди гривень, які знаходились на депозитах підставних осіб у банку сина екс-президента Олександра Януковича, були виведені через банк чинного президента Петра Порошенка.

«Якщо врахувати, що комісія за видачу готівки складає один відсоток, то тільки на комісії „МІБ“ міг заробити до 20 мільйонів гривень», –​ йдеться в розслідуванні.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-11-2018 21:23 | Кількість переглядів 5962 переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100