28.03.2024 23:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Global Witness проти міністра Юрія Бойка

Boiko Yurii1Міжнародна неурядова організація Global Witness стурбована призначенням на посаду міністра палива та енергетики України Юрія Бойка.

Про це повідомляє Радіо «Свобода» із посиланням на прес-службу Global Witness.

Зокрема, представник організації Том Мейн називає Бойка «неоднозначною фігурою з темного минулого в українській газовій промисловості».

«Перепризначення Бойка не є доброю новиною для будь-кого, хто сподівається на більшу прозорість українського газового сектору, зокрема, для ЄС», — наголосив він.

У своїй заяві організація нагадує, що проводила дослідження газового сектору в Україні і у звіті за квітень 2006 року розповідала про те, як маловідомі приватні компанії відігравали центральну роль у газових зв'язках між Європою та Україною, яка є ключовим пунктом у транспортуванні газу з Росії та Центральної Азії.

«У звіті ішлося про те, що Бойко, очолюючи в 2004 році державну газову компанію „Нафтогаз України“, також був задіяний в одному з комітетів приватної газової компанії „РосУкрЕнерго“, роль якої була неоднозначною, бо ані український, ані російський уряди жодного разу чітко не пояснили, для чого вона потрібна», — ідеться в заяві Global Witness.

Пізніше, мовиться в повідомленні, «РосУкрЕнерго» була в центрі газових суперечок між Росією та Україною у 2006 та 2009 роках, що призвело до скорочення газопостачання до деяких європейських держав.

«Обрання Януковича президентом уже викликало стурбованість, що реформи українського газового сектору будуть згортатися. Тепер із призначенням Бойка Україні доведеться працювати удвічі наполегливіше, щоб показати себе відкритим і надійним енергетичним партнером для Європейського Союзу», — заявив Мейн.

За його словами, весь газовий сектор має бути відкритим для громадського контролю та незалежного аудиту.

Global Witness — базована в Лондоні міжнародна неурядова організація, метою якої є боротьба з порушенням прав людини в країнах, що експортують природні ресурси. Заснована 1993 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-03-2010 14:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100