29.03.2024 17:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Казнокрадка Тимошенко довела Україну до катастрофи

tim-oberezhno1Уряд Юлії Тимошенко довів до занепаду стан державних  фінансів, що суттєво ускладнило ситуацію з виплатою пенсій в Україні.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє прес-служба уряду.

Ярошенко зазначив, що після вивчення стану справ у відомстві було об’єктивно виявлено, що система державних фінансів, в тому числі, фінансування соцвиплат, знаходиться в повному занепаді.

За  його словами, уряд Тимошенко публічно повідомляв про свої досягнення, але  насправді приховував той факт, «що фінансовий стан держави перебуває на межі катастрофи».

Ярошенко повідомив, що навіть колишній керівник Держказначейства Тетяна Слюз, листом від 9 та 10 березня 2010 року інформувала попереднє керівництво Міністерства фінансів про критичний стан справ в системі державних фінансів.

«Наявних на єдиному казначейському рахунку коштів та очікуваних надходжень недостатньо для здійснення фінансування навіть захищених соціальних статей і видатків для надання позичок Пенсійному фонду. Залишок коштів на кінець операційного дня становить мінус 1,4 млрд. грн.», — процитував міністр лист від Держказначейства.

Ярошенко заявив, що на цей час загальний дефіцит коштів Пенсійного фонду вже перевищив 25 млрд. грн., і ситуацію не могли врятувати навіть кредити, які уряд брав.

«Велетенський  дефіцит, зростаючий шаленими темпами державний борг, повний провал в роботі державних адміністраторів податків і зборів – таким є результат роботи попереднього уряду», — заявив Ярошенко.

Поза тим, підкреслив міністр, фахова урядова команда, яка стала до роботи, має успішний досвід подолання кризових ситуацій і спирається на єдність дій гілок влади.

«Хочу всіх запевнити, що Міністерство фінансів забезпечить в повному обсязі фінансування усіх видатків, як це доручив президент Віктор Янукович, як зобов’язався уряд», — наголосив Ярошенко.

«Ми не допустимо жодних зривів в системі державних фінансів, і всі пенсії і соціальні виплати будуть виплачуватися своєчасно», — додав він.

Також Ярошенко повідомив, що уряд активно працює над відновленням співпраці з міжнародними організаціями, в тому числі і з МВФ.

«Йде відновлення роботи з усіма світовими  фінансовими організаціями», — підкреслив він і додав, що віце-прем’єр Сергій Тігіпко уже провів декілька консультацій з кредиторами та партнерами України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-03-2010 18:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100