24.04.2024 16:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хроніки АнтиТабачного спротиву. Фото

antiTabachnik2У Чернівцях відбувся студентський мітинг проти Табачника.

В обласному центрі Буковини відбулась акція протесту «Табачника геть!». Голова обласної ради підтримав студентський вияв непокори.

А після мітингу координатора громадянської кампанії «Табачника геть!» у Чернівецькій області телефоном викликали до Служби безпеки України «на розмову». Напередодні ж проведення студентської акції протесту виконавчий комітет міської ради незаконно відмовився приймати заявку від студентів на проведення заходу.

Біля стін Волинської облдержадміністрації пройшло кілька антитабачних заходів.

Спершу відбувся перфоменс «Громадський суд над Табачником». Опісля активісти зініціювали флешмоб. Також протестувальники збирали підписи за відставку новопризначеного Міністра освіти і науки України.

Велелюдна акція проти Табачника пройшла у Львові.

antiTabachnik4У живому ланцюгу між Львівським національним університетом ім. Івана Франка, Національним університетом «Львівська політехніка» та Головним залізничним вокзалом взяли участь біля 10 тисяч студентів.

Студенти з рук у руки передавали «Залікову книжку Дмитра Табачника» з виставленими йому львів'янами оцінками з предметів «Архівосвистолисто», «Історична містифікація», «Налапокладство», «Основи казнокрадства», «Політична клоунада», «Прикладна русифікація», а потім потягом відправили її до інших міст України (першим на шляху буде Тернопіль).

Львівські студенти вимагали відставки Табачника з посади міністра освіти і науки, оскільки його обтічні нібито вибачення не змінюють його політичних поглядів, які він все одно впроваджуватиме на займаній їм нині посаді.

Волинська облрада прийняла рішення з вимогою звільнення Табачника.

antiTabachnik523 березня 2010 року в Луцьку на позачерговій сесії обласної ради депутати ухвалили рішення з вимогою відставки Міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Ініціатором позачергово засідання виступив депутат облради від партії «За Україну!» Ігор Гузь.

Лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко, беручи участь в роботі позачергової сесії облради, висловив переконання, що рішення волинських депутатів щодо вимоги відставки Міністра освіти та науки Дмитра Табачника буде не останньою ухвалою органів місцевого самоврядування, яка дає оцінку позиції новопризначеного члена уряду.

«Будь-якому уряду, в тому числі і теперішньому, щодо якого тривають дискусії з приводу його конституційності, набагато вигідніше політично позбуватися таких членів уряду, ніж платити високу ціну політичної і громадянської напруги внаслідок їх призначення та діяльності», – зазначив лідер партії «За Україну!».

«Відрадно, що місцеве самоврядування висловлює принципову позицію, демонструючи, що багатотисячні протести в різних областях України мають підтримку на всіх рівнях – від місцевих рад до парламенту», – підсумував він.

Акція «Геть Табачника» у Хмельницькому.

Хмельницька міська організація ВО «Свобода» розпочала низку заходів в рамках безстрокової акції «Геть Табачника!»

antiTabachnik3«Свободівці» ініціювали збір підписів серед мешканців обласного центру під зверненням до центральних органів влади з вимогою негайного звільнення з посади міністра освіти і науки України українофоба Дмитра Табачника.

Збір підписів проводиться в студентському середовищі, навчальних закладах, гуртожитках, серед батьків учнів шкіл і вишів, працівників освіти та вчителів. Усі бажаючі можуть поставити підписи також біля партійних наметів ВО «Свобода».

В рамках «антиТабачних» заходів Хмельницька «Студентська Свобода» проводить акцію «Зустрінеш Табачника, дай йому підсрачника!» «Свободівці» розповсюджують серед студентів місцевих вищих навчальних закладів листівки із закликом приєднуватися до загальнонаціональної компанії, вимагати негайного звільнення Табачника і заборонити йому займати будь-які державні посади.

«Хмельничани обурені призначенням на важливу державну посаду українофоба Дмитра Табачника. Освіта і наука – це фундамент державності, виховання будівничих України і перебування на такій відповідальній посаді особи, яка люто ненавидить усе українське, неодноразово публічно висловлювала антиукраїнські заяви, стверджувала про випадковість існування Української Держави – це прямий виклик українцям з боку антиукраїнської влади „табачників“. Акція „Табачника геть!“ буде тривати поки українофоба не буде звільнено з посади», – наголосив голова Хмельницької міської організації ВО «Свобода» Віталій Діденко.

Раніше Хмельницька обласна організація ВО «Свобода» звернулась до Хмельницької обласної ради з вимогою надіслати звернення Президенту України, Прем'єр-міністру України, Голові Верховної Ради України про негайне звільнення з посади міністра освіти і науки України затятого українофоба Дмитра Табачника.

 

Вадим Гладчук

 

Читайте також:

Заступник міністра Полянський подав у відставку через призначення Табачника

Вячеслав Кириленко уже предложил парламенту уволить Дмитрия Табачника

Дмитрий Табачник — король «фальшаков»

Ганна Герман була проти призначення Дмитра Табачника

У мене немає запитань до Табачника

Табачник не піде у відставку

Учебники по истории будут переписаны

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-03-2010 14:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100