20.04.2024 10:01 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українофобську виставку в Українському домі пікетуватимуть

antiukr18 квітня 2010 року ГО “Люстрація”, а також представники інших патріотичних політичних та громадських організацій проведуть пікетування виставки фотографій і документів «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА», яка триватиме з 8 до 10 квітня в «Українському домі» у Києві. Початок о 9.00 год.

Організатором виставки виступила ВГО “Російськомовна Україна”, яку очолює народний депутат з Партії регіонів Вадим Колесніченко, співорганізатором виставки з польського боку є Stowarzyszenie Upamiętnienia Ofiar Zbrodni Ukraińskich Nacjonalistуw z Wrocławia (Товариство вшанування жертв злочинів українських націоналістів із Вроцлава).

Як відомо, 7 квітня ГО “Люстрація” звернулася до Генерального прокурора України та голови Служби безпеки України з проханням порушити кримінальну справу проти організаторів так званої виставки фотографій і документів «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА», що відбудеться в Українському домі з 8 по 10 квітня, за п 1. ст. 161 Кримінального кодексу України, а також перевірити ВГО “Російськомовна Україна” на предмет співпраці з іноземними спецслужбами.

Як йдеться у зверненні громадської організації: “Вважаємо, що ця виставка носить провокативний характер і спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Волинська трагедія — один з трагічних епізодів українсько-польського конфлікту під час Другої Світової війни. У цьому питанні давно була поставлена крапка, яка на рівні суспільно-громадському, так і на державному. І тому однобокі трактування представниками польських шовіністів та українофобських сил тих подій мають ознаки політичного замовлення”.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2010 0:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100