20.04.2024 15:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко відповідатиме за спробу дачі хабара суддям Верховного суду

loj Tim1Юлію Тимошенко викликали в Генпрокуратуру в одній зі старих кримінальних справ, яка «раніше була необґрунтовано припинена, а нині поновлена».

Про це заявив заступник генпрокурора Віталій Щоткін газеті «Сегодня», коментуючи те, що Тимошенко викликали до Генпрокуратури на 10:00 середи.

За його словами, екс-прем'єра викликали в якості підозрюваної.

На запитання, у якій саме справі, Щоткін відповідати відмовився.

Однак джерело, близьке до ГПУ, повідомило виданню, що йдеться про порушену 20 травня 2004 року кримінальну справу про спробу дачі хабара суддям Верховного суду за звільнення з-під варти родичів Юлії Тимошенко.

Тоді помічник Тимошенко Володимир Боровко звернувся до ГПУ з заявою про те, що лідер БЮТ дала йому 125 тис. дол для передачі суддям, щоб ті винесли рішення про звільнення з СІЗО колишніх керівників корпорації ЄЕСУ. Крім того, Боровко надав ГПУ відеозапис своєї розмови з Тимошенко на цю тему.

Сама вона заперечувала факт такої розмови, називала це фальсифікацією влади, однак тодішня експертиза підтвердила справжність відеозапису.

10 червня 2004 року ГПУ зробила подання до Верховної Ради, але парламент відмовив у знятті депутатської недоторканності з Тимошенко. А у 2005 році, після приходу до влади Віктора Ющенка й самої Тимошенко, справа була закрита.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2010 14:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100