29.03.2024 15:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генпрокуратура виконує забаганки мафіозі Коломойського

kolomoy2Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти екс-голови Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова.

Слідчі підозрюють його в лобіюванні інтересів авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) при видачі ліцензії на рейси в Тель-Авів, пише «Дело».

Кримінальна справа щодо Давидова була порушена 24 березня цього року — у день його відставки.

18 лютого 2010 року Давидов поставив свій підпис під рішенням про надання МАУ права виконувати регулярні рейси за маршрутом Київ — Тель-Авів — Київ.

На думку слідства, без проведення конкурсу він не мав права цього робити.

Крім того, надання в експлуатацію міжнародної повітряної лінії відбулося до підписання міжурядової угоди між Україною та Ізраїлем, говориться в матеріалах слідства, на які посилається газета.

Сам Давидов підтвердив інформацію про порушення проти нього кримінальної справи (за статтею «зловживання владою чи службовим становищем» — ч. 1 ст. 364 КК).  

Кримінальна справа була порушена на підставі двох заяв — від народного депутата від БЮТ Святослава Олійника й від авіакомпанії «Дніпроавіа». Обидва надійшли в прокуратуру в один день — 5 березня цього року.

Давидов упевнений, що порушення кримінальної справи пов'язане з його прагненням запобігти монополізації ринку.

«Пояснення (дій прокуратури) просте: три компанії, „Дніпроавіа“, „Аеросвіт“ та „Донбасаеро“, за яких стоять одні й ті ж інтереси, прагнуть отримати монопольне становище на ринку пасажирських перевезень. Я цьому перешкоджав», — стверджує він.

На уточнююче запитання Давидов повідомив, що перераховані компанії входять до сфери інтересів групи «Приват» бізнесмена Ігоря Коломойського.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2010 9:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100