29.03.2024 15:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Через збитки Україні від уряду Тимошенко у 1,1 млрд. куб. м. газу СБУ порушила кримінальну справу

tim-gaz1СБУ порушила кримінальну справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу за позовом РосУкрЕнерго.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив глава СБУ Валерій Хорошковський.

«Нанесений збиток полягає у тому, що Україна має повернути РосУкрЕнерго додаткові обсяги газу у вигляді штрафних санкцій», — сказав він.

Хорошковський також спростував наявність у нього конфлікту інтересів у цьому питанні: «Я не є партнером Дмитра Фірташа, і в газовій сфері у мене ніколи не було інтересів».

За словами глави СБУ, Фірташ має опціон на придбання частини акцій каналу «Інтер», однак він не реалізований.

Як відомо, у 2009 «Нафтогаз» вилучив у РосУкрЕнерго 11 мільярдів кубометрів газу в рамках домовленості з Газпромом. РосУкрЕнерго не погодилася з цим рішенням і подала позов до Стокгольмського арбітражу.

Суд зобов'язав «Нафтогаз» повернути швейцарському газотрейдеру цей обсяг газу, а також передати компанії 1,1 мільярд кубометрів як компенсацію.

У 2009 році Хорошковський будучи першим заступником глави СБУ вважав незаконними дії по розмитненню газу РосУкрЕнерго, здійсненого за вказівкою злочинного уряду Юлії Тимошенко.

 

8 червня 2010 року Стокгольмський суд зобов'язав «Нафтогаз України» повернути RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб. м. газу. Стокгольмський арбітражний трибунал ухвалив, що RosUkrEnergo одержить від «Нафтогазу» додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

Нагадаємо, що саме голова попереднього уряду Юлія Тимошенко ініціювала рейдерське захоплення газу у RosUkrEnergo, що на її сайті tymoshenko.ua подається як здобуток: "За час свого прем'єрства Юлія Тимошенко змогла відмовитися від посередницької компанії «Росукренерго» при постачанні російського природного газу в Україну".

 

Читайте також:

Через аферу Тимошенко тепер Україна додатково винна RosUkrEnergo 1,1 млрд. куб. м газу

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-06-2010 14:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100