29.03.2024 17:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Адміністрація президента України хоче від журналістів самоцензури. Заява Льовочкіна

Levochkin Sergii1Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін вважає, що у журналістів має бути присутня самоцензура.

Про це він заявив в ефірі програми Мустафи Найема «Чорне та біле» на телеканалі ТВі.

«Мені здається, що дуже важливо, щоб у людей, які є четвертою владою, існувала в серці, в душі, якась самоцензура. І речі, які, скажімо, можна було б не випинати, щоб вони не випинлися», — підкреслив Льовочкін.

«Якісь інциденти, хтось там впав на стадіоні, десь хтось спіткнувся, чи ось такий інцидент, який стався через сильний вітер під час візиту Дмитра Медвєдєва, це все речі, на які не треба звертати увагу», — вважає глава адміністрації.

За його словами, «зі свободою слова завжди все в порядку не буває ніде». «Те, що журналісти весь час кажуть владі: хлопці, ось це робиться не так, ось тут десь когось затискають, а там ось є цензура. Прекрасно. Навіть якщо це не правда», — сказав Льовочкін.

«Говоріть, говоріть. А наше завдання, як влади, реагувати. Відокремлювати зерна від полови. Тобто десь, де є раціональне у вашій критиці, враховувати. А якщо ні — сказали, і добре. Ми пішли далі», — заявив він.

Відповідаючи на питання щодо спроб адміністрації президента заблокувати поширення відеозапису падіння вінка на президента Віктора Януковича, Льовочкін сказав: «Будь-яка подія, яка зараз би не відбулася в Україні, якщо ти скажеш словосполучення „не показувати“, автоматично стає першим хітом».

«З нашого боку було б вкрай нелогічно давати подібні команди. У той же час, я не бачу в цьому інциденті нічого такого, що б нам хотілося приховати», — зазначив він.

«Це були якісь сигнали, якогось виконавського рівня, які ми підшліфували, і все буде в порядку», — пообіцяв глава адміністрації президента.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-06-2010 9:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100