25.04.2024 10:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Охорона Януковича знову перешкоджала журналістам. Відео

Andrusho Sergyiya buit1

На фото: охоронець Януковича збиває з ніг журналіста Андрушка. 15 червня 2010 року.

Співробітники Управління держохорони заборонили журналістам фотографувати та знімати на телекамеру кортеж президента Віктора Януковича.

Як пише газета «Вечірні вісті», журналісти чекали проїзду кортежу глави держави на Гаванському мосту в Києві.

«Раптом з'явилися з десяток людей у формі і розосередилися на відстані 20-30 метрів один від одного вздовж всієї траси до центру. Відразу кількість машин на дорозі зменшилася ледве не вдвічі», — йдеться в статті.

До журналістів підійшов чоловік у цивільному, представився співробітником УДО і поцікавився, що вони роблять на мосту. Почувши, що це журналісти, охоронець викликав «старшого».

Підійшов «старший» і почав вимагати у журналістів посвідчення: «Значить так. Пояснюю для особливо обдарованих. Знаходитися комусь в зоні проїзду особи, яка охороняється, а тим більше фотографувати кортеж президента, заборонено».

Він послався на статтю 18 закону «Про Державну службу охорони» і пункт Зводу відомостей, які становлять державну таємницю, що забороняють журналістам і кому-небудь фотографувати, записувати й висвітлювати час, місце і спосіб пересування перших осіб держави.

У відповідь на зауваження журналістів, що фотографії кортежу і відомості про його маршрут регулярно з'являються в ЗМІ, він заявив: «З газетами, які надрукували це, у нас буде окрема розмова. А ось вам краще піти».

«Наостанок представники УДО сфотографували наші посвідчення на мобільний. А потім вже більш довірливо пояснили: мовляв, якщо ми хочемо сфотографувати кортеж, робити це краще непомітно або прикинутися туристом», — пише видання.

Раніше охорона Януковича активно заважала зняти проїзд кортежу журналістам каналу СТБ, яким довелося скористатися прихованою камерою.

 

15 червня 2010 року співробітник охорони Януковича застосував силу проти журналіста СТБ Сергія Андрушка.

Andrusho Sergyiya buit3

Рух «Стоп цензурі» виступив з вимогою звільнення цього охоронця.

 

Читайте також:

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-06-2010 22:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100