27.04.2024 03:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МЗС знищить сквер на Пейзажній алеї для будівнитва квартири для міністра Грищенка

Grishenko Konstyantin1Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» заявляє, що Міністерство закордонних справ планує знищити сквер на Пейзажній алеї для будівнитва квартири для міністра.

За словами активістів, Київрада повинна була голосувати щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою на перетині пров. Десятинного і Пейзажної алеї МЗС, відповідно до рішення Верховного Суду.

Профільна комісія міськради дала позитивний висновок на проект рішення і за попередньою інформацією більшість депутатів готові були проголосувати за дане рішення та остаточно поставити крапку у справі скандальної забдови. 

«Проте, вже під час засідання секретар Київради Олесь Довгий зачитав лист від заступника міністра закордонних справ Гнатишина, який просив зняти з порядку денного цей проект рішення, оскільки „нове керівництво міністерство уважно вивчає питання використання даної земельної ділянки, у тому числі й щодо можливого використання її під будівництво службово-житлового комплексу міністерства“. За таке рішення проголосували 89 депутатів», йдеться в повідомленні «Збережи старий Київ».

За словами активістів, МЗС за каденції минулого уряду вже публічно відмовилось від будівництва, проте бажання відновити будівельні роботи новим керівництвом МЗС мають своє пояснення. 

Адже першим з-поміж щасливчиків, які можуть отримати квартири у новобудові, значиться прізвище чинного міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. 

«Фактично, новий уряд, голова якого Микола Азаров заявляв про необхідність впорядкування ситуації з забудовою в історичній частині міста, на ділі продовжує нищення Києва, при цьому найголовнішим при цьому є приватні інтереси політиків і чиновників, а інтереси міста як завжди залишаютсья поза увагою можновладців», — заявляють активісти.

Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» та мешканці прилеглиї територій заявляють, що не допустять даного будівництва, особливо зважаючи на те, що є усі законні підстави противитись планам МЗС, а саме – рішення Верховного Суду, яким підтверджується протизаконність такого будівництва.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-07-2010 11:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100