20.04.2024 16:33 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У провладній коаліції шукають винного за драконівський податковий кодекс Азарова

Podatki2Вчора і сьогодні провладна коаліція натхненно зайнята пошуком винного за провал підготовки Податкового Кодексу. Цілком очікувано персональну відповідальність за п'ять з половиною тисяч поправок та зруйнуванні плани на літню відпустку «виснажені» депутати намагаються записати в «актив» головному реформатору – віце-прем'єр-міністру Сергію Тигипку.

Лідер КПУ П. Симоненко пропонує розглянути відповідальність Сергія Тигипка і домовляється про це з керівництвом Уряду. За словами головного комуніста, Тигипко «вніс на розгляд парламенту непрофесійний і непідготовлений проект закону, чим показав свою неспроможність та безвідповідальність у державних питаннях, які ставила перед ним коаліція».

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов ображений тим, що змушений у законні вихідні працювати з податковим кодексом (нарешті, може хоча б прочитають те за, що проголосували в першому читанні), бо поданий проект неприйнятний, зокрема з точки зору новацій про збільшення повноважень податкової.

Заступник глави Партії регіонів Володимир Рибак визнав, що «Податковий кодекс критикують справедливо».

І нарешті, сам Президент заявив, що урядовий проект Податкового кодексу «не є збалансованим» і не може бути прийнятим. Адміністрація президента змушена виконувати урядову роботу, виписуючи зміни."

Ну, що на це скажеш... Одним словом – розвиднілось! Після дифірамбів, котрі співала коаліція та Уряд власному податковому творінню така одностайна критика є – просвітлінням. Тільки ж варто нагадати, що якби не піднявся політичний ґвалт, якби не було зібрано близько 400 000 тис. підприємців з вимогою зупинити прийняття, то, скоріш за все ми б уже мали сьогодні Податковий кодекс, а Уряд звітував про чергову перемогу.

Можу порекомендувати панам Симоненку, Рибаку, Єфремову та іншим на додачу до податкового почитати, на ці вихідні, ще й бюджетний. Шановні народні депутати, не хочу вкотре засмучувати, але на вас чекає ще одна неприємність – бюджетний кодекс такий самий непрофесійний, безвідповідальний, неприйнятний як і податковий. І майте на увазі, шановні депутати, президентська адміністрація і особисто Віктор Федорович уже висловили свою критичну позицію. Треба відчувати момент!

Повертаючи до Тигипка... Я абсолютно впевнений, що Сергій Леонідович справді несе один з найбільших тягарів відповідальності за провал Податкового кодексу.

Водночас, дивує інше – спроби покласти на нього всю відповідальність. Адже весь Уряд, у повному складі, підтримав проект кодексу. На прес-конференціях членів уряду країна мала можливість вислухати, який у нас пречудовий податковий кодекс від Першого віце – прем'єр-міністра Андрія Клюєва, від прем'єр-міністра Миколи Азарова і від того ж голови фракції партії регіонів Олександра Єфремова.

Крім того, навіть після нищівної критики громадськості прем'єр-міністр Микола Азаров тримав позицію, що урядовий проект Податкового Кодексу «Здійснює децентралізацію фінансів», «сприятиме стабілізації», попри високі податкові ставки кодексу, а сам одіозний проект Кодексу «вирішує задачу створення стимулів для української промисловості й піти по інвестиційно-іноваційному шляху розвитку». За словами прем'єр-міністра, з цієї точки зору «редакція Податкового кодексу досконала, і краще придумати було неможливо». Також і міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що проект Податкового Кодексу «забезпечує баланс інтересів держави і бізнесу».

Отже, в сухому залишку, ми маємо невідповідність між оцінкою урядового проекту Податкового Кодексу з боку громадськості, опозиції, Президента і навіть самої коаліції, та, з іншого боку, самооцінкою уряду, разом з прем'єром, віце-прем'єрами та міністрами.

Що це – елементарна нездатність прорахувати наслідки своїх дій та суспільну реакцію, чи може нездатність осмислити потреби країни та її економіки?

За таких умов відставку Сергія Тигипка можна розглядати, як закономірний крок, але лише, як перший крок до об'єктивної оцінки усього Уряду, яка має відбутися чим швидше.

Це колективний портрет...! і чим скоріше це фото стане – фотографією на память, тим меншими будуть втрати країни.

 

Блог Андрія Пишного, Українська правда

 

 

Читайте також:

Азаровщина. Уряд Податковим кодексом перетворить підприємців на жебраків

Бродський зробить працівників кріпаками ліцензій роботодавців

Азаровщина. Бродський вигадав індикативні зарплати

Після підвищення акцизів у Азарова вигадали новий податок на бензин

Бютівець Томенко піариться на драконівському Податковому кодексі Азарова

Янукович визнав недосконалість драконівського Податкового кодексу Азарова

Регіонали хочуть ввести нові грабіжницькі податки: на нерухомість та на дохід від депозитів

Підприємці влаштують Азарову новий Майдан за драконівський Податковий кодекс

Великий іноземний та український бізнес виступили проти Податкового кодексу Азарова

Хмельницька міська рада виступила проти Податкового кодекcу Азарова. Звернення

До драконівського податкового кодексу Азарова подано 5357 правок

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-07-2010 19:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100