2.05.2024 07:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У прокуратурі вважають нормою побиття журналістів охороною Януковича

Andrusho Sergyiya buit2Журналісту Сергію Андрушку відмовлено в порушенні кримінальної справи за перешкоджання його професійній діяльності співробітником охорони президента Януковича.
Як повідомив «Українській правді» сам Андрушко, таку інформацію він отримав з прокуратури Голосіївського району Києва.

«Помічник прокурора Голосіївського району повідомив, що 1 липня мені відмовлено у порушенні кримінальної справи», — сказав Андрушко.

За його словами, прокуратура дійшла висновку, що застосувавши силу до журналіста, охоронець президента «виконували свої посадові обов'язки».

Андрушко зазначив, що збирається оскаржити до суду відмову в порушенні справи.

Як відомо, 15 червня 2010 року співробітник Управління державної охорони, ім'я якого тримається в секреті, застосував силу до журналіста під час відвідин президентом Януковичем виставки «Агро-2010».

16 червня понад тридцять журналістів направили колективний запит главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну з вимогою повідомити обставини цих подій та результати службового розслідування.

Серед інших цей запит підписала депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко на правах члена Національної спілки журналістів.

Рух «Стоп цензурі!» виступив з вимогою звільнення співробітника охорони Януковича з органів УДО та порушення проти нього справи за перешкоджання журналістській діяльності.

Станом на 6 липня жодної відповіді від адміністрації президента отримано не було.

 

Читайте також:

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Журналісти вимагають звільнення охоронця Януковича, який побив журналіста Андрушка. Документ

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-07-2010 19:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100