29.03.2024 01:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Банда Юлії Тимошенко вже піариться на неконституційному законі про місцеві вибори

KrisUlya1БЮТ оскаржить в Конституційному Суді закон про місцеві вибори.

Про це йдеться в заяві блоку.

«На наше переконання, неконституційність є настільки очевидною, що її не зможе ігнорувати навіть такий суд, яким є КС в його теперішньому форматі, навіть після призначення Януковичем на посаду глави суду його земляка з Макіївки», — зазначають у БЮТ.

БЮТ також запевняє, що партії, які входять до блоку, візьмуть участь у місцевих виборах .

«Ми знайдемо технологічну можливість забезпечити спільну участь у виборах всіх партій, які утворили БЮТ та співпрацюють з Блоком в межах об'єднаної демократичної опозиції», — наголошується в заяві. 

«Губернаторам, до речі, вже наказано подати до правоохоронних органів списки найбільш активних та дієздатних „бютівців“ на місцях, які можуть створити реальні проблеми для виборчої кампанії Партії регіонів», — зазначають у БЮТ.

У Блоці Тимошенко вказують, що новий закон, повернувши змішану пропорційно-мажоритарну систему виборів, дає «широке поле для застосування адміністративного ресурсу,  проведення до місцевих Рад лояльних до влади місцевих жирних котів».

«По-друге, запровадивши мажоритарну систему виборів, Янукович в той же час позбавив громадян права самовисування власних кандидатур. Більше того, право висувати претендентів на посади міських голів так само визнається лише за політичними партіями, що віддзеркалює прагнення Партії регіонів поставити під власний контроль сотні мерів-господарників», — наголошується в заяві.

«По-третє, Янукович звужує права та можливості своїх політичних конкурентів, обмежуючи участь у виборах лише для тих партій, чия місцева організація була зареєстрована за рік до цих виборів», — вказують у блоці.

«По-четверте, для тих кандидатів, які будуть „неправильно“ вести себе вже під час самої кампанії, у новому законі передбачена довільна процедура скасування реєстрації. Через цю норму існує доволі висока ймовірність, що комісії будуть масово позбавляти „ненадійних“ кандидатів права брати участь у виборах», — зазначається у заяві.

«По-п'яте, самі комісії повністю контролюватимуться владою. Новий закон відмовляється від принципу пропорційного представлення політичних сил у керівництві територіальних комісій. До формування територіальних виборчих комісій не допускаються представники позапарламентських партій,  а формування комісій представленими у парламенті партіями дозволяє владі мати в кожній комісії більшість сформовану правлячою коаліцією  ПР, КПУ та БЛ», — наголошують у БЮТ.

«По-шосте, закон передбачає безконтрольне друкування бюлетенів та відсутність їхнього належного захисту», — вказують опозиціонери.

«Нарешті, Урядом підготовлено і вже внесено на розгляд парламенту законопроект із промовистим номером № 6669, яким фактично узаконюються „каруселі“ на виборах. Зокрема, пропонується надати органам ведення Реєстру виборців право тимчасово міняти виборцеві місце голосування без зміни його виборчої адреси» — зазначають у своїй заяві БЮТопедофіли.

Читайте також:

Регіонали у своєму законопроекті про місцеві вибори порушили дві статті Конституції України

Кінець місцевого самоврядування, або Хто захистить позапартійних?

Під Радою зібрався мітинг проти нового партократичного закону про вибори

Завдяки Литвину Верховна Рада ухвалила партократичний закон про місцеві вибори

Анонс мітингу щодо антиконституційного закону про місцеві вибори

Партія Ющенка називає закон про місцеві вибори — «законом про вибори представників Партії регіонів»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-07-2010 13:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100