27.04.2024 20:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МВС проситиме Раду заборонити сайт ВКонтакте

Vkontakte1У міліції вважають, що подібні сайти, які поширюють порнографію повинні блокуватися законодавчим шляхом.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що Верховна рада на законодавчому рівні повинна заблокувати діяльність сайтів, які займаються поширенням заборонених матеріалів. До таких ресурсів міністр відніс і сайт «ВКонтакте».

«Це дуже складна проблема. Ми вже створили підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю. Займаємося цією темою. Але боротися з такими сайтами, як „ВКонтакте“, де є порнографія і інші незаконні матеріали, треба, приймаючи жорсткі правові рішення», — підкреслив Могильов.

«Багато сайтів, на жаль, блокувати проблематично. Якщо я зараз приймаю рішення і блокую, скажімо, сотні сайтів — про що це говоритиме? Про наступ на свободу слова», — відмітив він в той же час.

«Тому треба приймати законодавчі акти, які забороняли б діяльність подібних сайтів. Зараз ми вивчили досвід наших сусідів по боротьбі з подібними явищами, ми рухаємося дуже інтенсивно. Отже скоро ми ініціюватимемо прийняття нормативної бази, яка дозволить обмежити доступ до таких сайтів», — заявив міністр.

Як повідомлялося раніше, українські правоохоронні органи співпрацюють з російськими органами правопорядку в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в соціальній мережі «ВКонтакті».

Нагадаємо, в грудні 2008 працівники Міністерства Внутрішніх Справ України вилучили сервери файлообмінної мережі Infostore.org. Порушено кримінальну справу за фактом за ч.2 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-08-2010 16:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100